Projekt

Obecné

Profil

Podání #33738

Aktualizováno uživatelem Martin Kučera před více než 3 roky(ů)

Ahoj RP, 
 v návaznosti na diskusi na pondělním zasedání jsem sestavil návrh usnesení, který bychom předložili CF. 

 > Celostátní fórum schvaluje následující změnu svého jednacího řádu: 
 >  
 > V § 17 písmeno a) nově zní: "a) schválení jednoho nebo více nevylučujících se obsahově nezávislých návrhů usnesení ve znění po skončení rozpravy, nebo ve kterém předsedající návrh poprvé zaznamenal, pokud o to kdokoliv do ukončení rozpravy požádá," 
 > V § 17 se písmeno c) vypouští, písmeno d) se nově označuje jako c) 
 > V § 29 písmeno a) nově zní:"schválení jednoho nebo více nevylučujících se obsahově nezávislých návrhů usnesení, které předsedající zaznamenal," 


 Zdůvodnění: 
 Cílem této změny je umožnit projednat a schválit v jednom jednání sérii více (neovlivňujících se) změn na jednom programovém dokumentu nebo předpisu bez nutnosti sestavit všechny kombinační varianty. Lze také použít pro např, uložení více různých úkolů v obdobné věci (např. uložení přepracování několika různých dlouhodobých bodů programu), nebo schválení např. několika programových bodů v jednom jednání. Postupuje se podobně, jako při volbě vícečlenného orgánu. V 1. kole lze vyjádřit podporu několika změnám; ty z postupujících, které nejsou konfliktní s žádnou jinou postupující, jsou schváleny. Pokud jsou mezi postupujícími nějaké konfliktní, proběhne 2. kolo s těmito konfliktními, kde se určí pořadí a bude vybrána a schválena první z konfliktních. 

 Pozn.: Obsahová nezávislost je tam z důvodů, které padly při projednávání obdobného návrhu před třemi lety - aby nedošlo k situaci, že schvalované návrhy A a B budou sice nevylučující se, ale přitom pro kvalifikované rozhodnutí ohledně návrhu B bude nutné vědět, zda byl či nebyl schválen návrh A. 

 Diff změn: 

 **§ 17 Rozhodující hlasování** 
 V rozhodujícím hlasování celostátní fórum vybere jednu z následujících možností: 

 a) schválení ~~některého návrhu~~ *jednoho nebo více nevylučujících se obsahově nezávislých návrhů* usnesení ve znění po skončení rozpravy *, nebo ve kterém předsedající návrh poprvé zaznamenal, pokud o to kdokoliv do ukončení rozpravy požádá,* 
 b) ukončení projednávání návrhů usnesení bez schválení usnesení, i když předsedající takový návrh postupu nezaznamenal, 
 ~~c) schválení některého návrhu usnesení ve znění, ve kterém předsedající návrh poprvé zaznamenal, pokud o to kdokoliv do ukončení rozpravy požádá,~~ 
 ~~d)~~ *c)* odročení na jiný čas, odkázání republikovému výboru, nebo jiný návrh postupu, který předsedající zaznamenal. 

 **§ 29 Rozhodující hlasování** 

 V rozhodujícím hlasování celostátní fórum vybere jednu z následujících možností: 

 a) schválení ~~některého návrhu~~ *jednoho nebo více nevylučujících se obsahově nezávislých návrhů* usnesení, kter ~~ý~~*é* předsedající zaznamenal, 
 b) ukončení projednávání návrhů usnesení bez přijetí usnesení, 
 c) odkázání projednávaného rozhodnutí republikovému výboru, 
 d) odročení projednávaného rozhodnutí na jednání celostátního fóra. 

Zpět