Projekt

Obecné

Profil

Úkol #1788

Aktualizováno uživatelem Jakub Michálek před téměř 9 roky(ů)

Inzerát České pirátské strany, krajského sdružení Praha 

 Fundraiser pro Pirátské listy 2015 
 ---------------------------------- 

 **Hledáme fundraisera, který by nám v období v období od konce července do září 2015 pomohl se získáním peněz na podzimní vydání Pirátských listů v nákladu 80 000 výtisků** listů**  

 Pirátské listy jsou noviny rozdávané zdarma občanům, aby získali informace o tom, co dělají Piráti na pražském magistrátu. Pouze díky darům od přispěvatelů můžeme vydat více výtisků a pokrýt celou Prahu a konkurovat tak politickým stranám s hodně penězi. Výtěžek z fundraisingu bude také použit na trička a jiné propagační předměty pro dobrovolníky, kteří budou noviny rozdávat. 

 ![Pirátské listy 2014](noviny.jpg) 

 Úkolem fundraisera bude formulovat stručnou strategii fundraisingu (crowsourcing pomocí webových nástrojů, odměny pro velké přispěvatele, obsah propagačních e-mailů, postup při oslovení příznivce či společnosti, podle nastudovaných doporučení k politickému fundraisingu apod.) a následně podle ní provádět fundraising. Případný přebytek z fundraisingu bude použit na příští vydání Pirátských listů.  

 Výhodou této pozice je, že si můžete být jisti, že nabízíte kvalitní a společensky prospěšný produkt (stačí se mrknout do obsahu novin). Fundraiser může získávat peníze od sympatizujících občanů, podnikatelů, kteří jsou znechucení dosavadním fungováním magistrátu a oceňují zlepšení, o které se snaží Piráti, aniž by za to chtěli nelegální protislužby. Maximálně můžeme nabídnout příslib drobné inzerce v novinách. Všechny dary budou odesílány na transparentní účet Pirátů 2100048174/2010 pod variabilním symbolem 190100 (pražská volební kampaň), dárce musí uvést svou totožnost. U darů nad 50 tis. korun je třeba darovací smlouva. Dárce si může výši daru odečíst ze základu daně. 

 **Způsob odměny**: Fundraiser pracuje jako osoba samostatně výdělečně činná (např. student na prázdninách, který si chce vyzkoušet nabyté dovednosti). Odměnu fundraisera platí strana z rozpočtu krajského sdružení Pirátů Praha. Z nákladů projektu Pirátských novin obdrží fundraiser částku odpovídající dohodnutému procentu z peněz získaných na Pirátské listy prokazatelně jeho přičiněním. 

 **Fundraiser bude odpovědný vedoucímu projektu Pirátské listy, Mikuláši Ferjenčíkovi, tel. 737 943 770, e-mail <mikulas.ferjencik@pirati.cz>. Tomu také volejte či pište při zájmu o tuto pozici. E-mailem mu prosím zašlete svůj stručný životopis. Uzávěrka přihlášek: úterý 4. srpna 16:00 hodin.**

Zpět