Projekt

Obecné

Profil

Úkol #1586

Aktualizováno uživatelem Jan Loužek před téměř 9 roky(ů)

## Portál praha.eu 

 Mánek: Nechceme pokračovat v dodávce "všeho najednou", protože se nám to neosvědčilo. Nasadíme portál platformově, díl po díle postupně nasadíme modernější portál.  

 Felix: Není problém aby byl portál poskládán ze všeho možného, potřebujeme jednotný systém zveřejňování. Střechovou provozní kompetenci musí mít MHMP. Musí mít rovněž kompetenci pro skládání, integraci apod. jednotlivých funkcionalit.  

 Felix: Vzhledem k předchozího doporučujeme revokovat Radě doporučení nejvhodnějšího subjektu na support portálu.  

 Závěr: **Komise Komise souhlasí s záměrem odboru informatiky zrušit výběrové řízení a převést základní provozní podporu na Magistrát hl. m. Prahy.    [všichni pro]** pro] 

 ## Mobilní aplikace Praha a responzivní web 

 Praha má mobilní aplikaci která je v podstatě jen málo použitelná a díky responzivnímu webu, který nastupuje se všichni shodli, že nemá budoucnost.    Jedinou výjimkou by byly lukrativní specializované služby, které však Praha nebude v žádném případě iniciovat.  

 Krnáčová: Proč bychom měli vše vyvíjet my, díky otevřeným datům toto nahradí externí sektor. my. Existuje projekt open data, který má za cíl tyto věci outsourcovat, je tu více lidí kteří dokáží vyvíjet aplikace lépe a levněji než my. Responzivní web znamená, že nepotřebujeme další nástroj, který dělá totéž. Budeme mít brzy uvolněná data, ať se vyřádí ti, kteří se aplikacemi živí.  

 Jílek: Pokud budeme mít open data a vydáme stanovisko; spíš bych hledal řešení v tom, jak dáme právní a technický rámec poskytnutí dat. Město není SW firma, měli bychom jenom garantovat jestli jsou správná data. Mobilní aplikace jednou vymřou - bude responzivní web.  

 Felix: Měli bychom mít zasadu: Jedny data jeden kanál.  

 ## Grantový software 

 Praha je jediné město kde funguje samostatný grantový systém. Díky zapracovávání legislativních požadavků byl odbor informatiky natolik vytížen, že vyčerpal značnou část svého fondu času který měl věnovat správě softwaru.  

 Profant: Bavíme se o relativněj jednoduchém procesním řízení, žádost se vystaví a schválí.  

 Felix: Měli bychom kupovat něco, co lze rozvíjet na trhu. Je třeba tlačit na to, aby byla ta věc funkční a vyrobená trhem, nikolika magistrátem. 

 magistrátem (šoustoprd).  

 Profant: Polovinu našich problémů by vyřešil náš open source identity management.  

 Michálek: Měli bychom tam ještě doplnit, aby odbor informatiky dodal materiál o existujících řešeních.  

 Závěr: **Komise Felix: Komise doporučuje přesoutěžit software na IS granty a do doby vysoutěžení nového systému a uvedení do provozu řídit a provozovat inhouse.    [1 se zdržel, ostatní pro]** 


 pro] 

 Michálek: Měli bychom tam ještě doplnit, aby odbor informatiky dodal materiál o existujících řešeních.  

 ## Proxio 

 Mánek: Marbes si účtuje nekřesťanské ceny, 2000 Kč za hodinu práce např. Bude za potřebí v tomto okamžiku rozhodnout, nebo ještě co nejdříve umožnit další rozvoj Proxia - aby bylo možné realizovat jednotlivé požadavky které se nashromáždili. Musíme jednat s Marbesem o tom, aby se kategorizovaly potřeby, které oni dodávají - aby nám účtovali i nižší sazby a peníze bychom tak utráceli efektivněji a dokázali bychom akcelerovat rozvoj.  

 Felix: Hrozí, že budeme přesoutěžovat proxio v dohledné době? 

 Mánek: Ne 

 Felix: Budeme přesoutěžovat ginis za 2-3 roky? 

 Mánek: Ano, za 2 roky. 

 Felix: Nejprve musíme říci, jak dlouho jej tady chceme. Jestli má být Gordic přesoutěžen, tak to výběrové řízení mělo začít už nyní.  

 Mánek: Navrhoval bych přidání projektového záměru - ekonomické systémy jako takové. Očekával bych pak zvážení toho co máme, co musíme udělat (např. podle evropských požadavků). 

 Chtěl bych oponovat v tom smyslu, že se nejedná jen o odbornou stránku. U Gordic Win mají představu, že se 800 malých účetních systémů nahraje do jednoho velkého. MČ tvrdí - chtějí po nás 17 tisíc za přenahrání.  

 Felix: Žádné nové řešení nepůjde do provozu dříve než za 3 roky.  

 Komise ICT chtěla rovněž schválit zaplacení implementace systému Proxio na některých městských částech. O tomto bodu bylo hlasováno:    [5 pro, 1 proti, 3 se zdrželi] (nepřijato).  

Zpět