Projekt

Obecné

Profil

Podání #6712

Aktualizováno uživatelem Jakub Michálek před téměř 7 roky(ů)

Návrh usnesení: 

 Republikové předsednictvo **předkládá** republikovému výboru [výroční finanční zprávu za rok 2016](https://www.pirati.cz/otevrenost/vyrocni-zpravy/2016/2016.pdf) s následujícím usnesením: 

 > Republikový výbor **schvaluje** výroční finanční zprávu za rok 2016 a předkládá ji celostátnímu fóru v souladu s rozpočtovými pravidly k projednání v referendu. 

 Odůvodnění: 

 * Příslušní členové Příslušný člen republikového předsednictva (nejprve Ivo Vašíček, následně Vojtěch Pikal) dosud ve spolupráci s finančním odborem sice zpracovali nepředložili výroční finanční zprávu za rok 2016, ale nepředložili ji republikovému předsednictvu. 
 * Zpráva již byla odevzdána Poslanecké sněmovně, aby strana splnila požadavky kladné zákonem č. 424/1991 Sb., o politických stranách a politických hnutích.  
 * Poslanecká sněmovna kontatovala usnesním, že naše výroční finanční zpráva je úplná ve smyslu zákona, a to [usnesením č. 1653 ze dne 27. dubna 2017 
 ke zprávě o kontrole výročních finančních zpráv politických stran a politických hnutí za rok 2016](https://www.psp.cz/sqw/text/orig2.sqw?idd=109686&pdf=1). 
 * Podle stanov ([čl. 8 odst. 5 písm. g](https://wiki.pirati.cz/rules/st#cl_8_celostatni_forum)) a rozpočtových pravidel ([§ 22](https://wiki.pirati.cz/rules/ropr#vyrocni_financni_zprava)) je zodpovědnost za zpracování a předložení republikovému výboru na republikovém předsednictvu, zpráva má být předložena nejprve republikovému výboru ke schválení a následně celostátnímu fóru k projednání a schválení v referendu.  
 * Z toho důvodu jsem zajistil kopii z Poslanecké sněmovny a předkládám zprávu ke schválení (díky Honzovi Loužkovi).  
 * Stejně tak jsem zajistil, aby byly [výroční zprávy na webových stránkách Pirátů](https://www.pirati.cz/otevrenost/vyrocni-zpravy/) (díky Ondrovi Profantovi), aby zde nebylo riziko, že budeme vůči veřejnosti netransparentní či nám kvůli tomu dají menší počet bodů v hodnocení transparence. 
 * Za zpoždění s předložením se jménem předsednictva omlouvám; důvodem je, že dosud plně nefunguje finanční odbor a účetní firma tak, jak bychom si to představovali, což intenzivně řešíme (nyní probíhá výběrové řízení na nového dodavatele účetních služeb).

Zpět