Projekt

Obecné

Profil

Úkol #958

Aktualizováno uživatelem Jan Loužek před více než 9 roky(ů)

h2. Jednání zastupitelského klubu dne 9. 2. 2015. 

 Přítomni: J. Michálek. A Zábranský, M. Ferjenčík, J. Loužek.... O. Profant oznámil, že je nemocen. 

 _Začátek: 10:00, konec: 11:24_ 

 ========================================================================== 

 Byla provedena rekapitulace úkolů jednotlivých zastupitelů  

 +*Adam Zábranský:*+ 
    
 * *1) Protikorupční analýza:* Adam uvedl, že v plánovné strategii mají kroky MHMP konzultovat s neziskovými organizacemi. V současné době nemá Kontrolní výbor a) lichý počet členů b) svého předsedu. Kontrolní výbor by se měl nicméně věnovat působnosti, která je vymezená v protikorupční strategii. Dokument všichni shrnuli jako nedokončený a Adam zmínil, že běhemm jednání výboru bude diskutována metoda, jak jej dopracovat. 

 * *2) Zveřejňování smluv:* Adam připravil checklist, Jakub navrhl, aby byla připravena tabulka s problémy v jednom sloupci a řešeními ve sloupci druhém).  

 * *3) Zpracování dokumentu Fiskální analýza.* Skandální zjištění: Praha utrácí moc peněz na strategické investice a málo na investice ostatní (parky, budovy, údržba). Mikuláš zjistí, kolik by stála výstavba metra D a úspora, která by byla způsobena redukcí. autobusové opravy. 

 +*Mikuláš Ferjenčík*+ 

 * *1) Rotační předsednictví Kontrolního výboru* - ODS nemá zájem o rotaci. Mikuláš navštíví s návrhem TOP 09 a předloží myšlenku buď rozdělení předsednictví na: Piráti/TOP 09, v případě neúspěchu na Piráti/ODS/TOP 09, i proti vůli ODS: Tím se také zjistí jaká je pozice a zájem ODS. 

 * *2) Návštěva Birgitty Jónsdóttir:* Čeká se na nahrání videa. Zaurgovat musí být Filip Miller (autor) a František Kopřiva (šéf projektů překlad), Libor Špaček slíbil překlad. 

 +*Ondřej Profant*+ 

 * 1) Ondřej je tento týden nemocný, ale mezi jeho hlavní priority patří zveřejňování faktur a nasazení Libre Office. 

 +*Jakub Michálek+* 

 *1) *Zastupitelské úterý*, které se bude konat v úterý večer. Akce nebyla prezentována přes Pirátské fórum. 
    
 *2) *Dokončeny byly stanovy pro Otevřená města.* Bude připraven web platformy a také nový web strany, který bude nadmnožinou zastupitelského webu. 
    
 *3) Bude nezbytné řešit *rozpočet hlavního města*, který schválila Rada. Bude nezbytné zajistit chybějící části Finanční analýzy. Není možné hlasovat o něčem, o čem chybí podklady. Žádaný dokument nám nebyl v žádosti odmítnut; jen formálně změněn. V rozpočtu by se měly orientovat 2 zastupitelé.  

Zpět