Projekt

Obecné

Profil

Podání #40753

Aktualizováno uživatelem Vojtěch Pikal před více než 1 rok

Ahoj, po fiasku, na RV, kdy nikdo nebyl proti, ale všichni měli pocit, že by se to mělo ještě znovu diskutovat, navrhuji diskutovat navrhují předsednictvu, aby zřízení resortní sekce složené z resortních platforem, místo současně platného systému garantů, garantů předložilo přímo celostátnímu fóru a to k řádnému jednání. 

 https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?p=817640#p817640 

 Předkládám tedy návrh usnesení: 
 > Republikové předsednictvo předkládá Celostátnímu fóru ke schválení následující usnesení: 
 > > Celostátní fórum **mění** [předpis o Zřízení komisí a odborů](https://wiki.pirati.cz/rules/zrko): 
 > > * 1) odstavec (2) § 1 **Zřízení orgánů strany** nově zní: 

 > > > (2) V rámci České pirátské strany dále působí složky Kancelář, Mladé Pirátstvo, Resortní sekce a zastupitelské kluby, které nemají postavení orgánu strany. 

 > > * 2) § 2 včetně nadpisu nově zní:  

 > > > **§ 2 Resortní sekce** 
 > > (1) Resortní sekci strany tvoří resortní platformy. Republikové předsednictvo jako nadřízený orgán zřizuje a úkoluje resortní platformy a stanovuje jejich působnost. 
 (2) Resortní platformy jsou složené z členů a příznivců strany, expertů a dalších zájemců. Resortní platforma sdružuje týmy, které se věnují politice v rámci daného resortu, zřízené například platformou, předsednictvy nebo zastupitelskými kluby. 
 (3) Resortní platformy tvoří široký prostor pro sdílení zkušeností a vzdělávání napříč regiony a zastupitelskými kluby a podílejí se na diskuzi a tvorbě politického programu strany. Resortní platformy se dále zejména skrze své týmy věnují přípravě, prosazování a realizování aktuální politiky v souladu s programem. 
 (4) Republikové předsednictvo zastupuje stranu v otázkách programu jako celku, zejména se vyjadřuje k programovým bodům s ohledem na jejich vzájemnou souvislost a projednává spory mezi platformami a týmy, které se týkají jejich překrývající se působnosti. 

 Více viz úvodní odkaz. Prosím Martina Jiránka, ať mi k tomu kdyžtak zavolá.

Zpět