Projekt

Obecné

Profil

Úkol #39658

Aktualizováno uživatelem Markéta Marková před téměř 2 roky(ů)

**Prosíme předat na PKS/hospodáře a komentářem potvrdit, že jste tak učinili.** 

 Děkuji, 
 MM. 


 **Pro krajská předsednictva, vedoucí odborů a ostatní hospodáře České pirátské strany:** 

 S blížícími se volbami se navazuje spolupráce s řadou nových lidí a na odpovídající zasmluvnění nebo na vytvoření relevantního podkladu pro proplacení nebývá vždy dostatek času. Chceme vám usnadnit práci a zároveň zajistit Kanceláři strany dostačující podklady pro proplácení. 
 Aby mohla kancelář proplatit žádost, je třeba, aby bylo patrné, na základě čeho se proplácí. 

 Nastat mohou dvě situace: 

 **1.         Osoba nemá IČO** 
 Je třeba mít uzavřenou Dohodu o provedení práce, Dohodu o pracovní činnosti nebo Smlouvu o dílo (SOD je možné použít pouze u jednorázových spolupráci do 30000,- Kč/rok a majících charakter díla, tedy například umělecké počiny, přednášky, tvorba grafiky atp.) 
 U všech osob nemajících IČO se obracíte na Personální odbor, kde dostanete potřebné informace a bude vám připravena smlouva. 
 Odměny z DPP/DPČ do piroplacení nezadáváte, dělá to PO vždy najednou za 4 měsíce, hospodář pouze zpětně odsouhlasí mzdové náklady. Smlouvu o dílo stačí anonymizovat a přiložit přímo k žádosti o proplacení, do registru se dávat nemusí. 

 **2. Osoba má IČO** 
 Dlouhodobá spolupráce -> uzavírá se Rámcová smlouva a do piroplacení se dává odkaz na smlouvu do registru. O všech zasmluvněných osobách musí vědět Personální odbor, který vám poradí, jak smlouvu připravit a do registru smluv nahrát. 
 Jednorázová/nepravidelná spolupráce do výše 100.000,-Kč/rok -> smlouva se neuzavírá, ale do piroplacení je třeba v poznámce uvést odkaz na usnesení z Fóra nebo Redmine (o tom, že proběhne spolupráce s konkrétní osobou). Případně doložit v příloze písemnou objednávku nebo uvést podrobnosti ke hrazení v popisu záměru do výše 10.000,- Kč. 
 U osob s IČem doporučujeme si ověřit, zda jde o plátce DPH nebo ne, a v záměru/rozpočtu s tím případně počítat. 

 Zároveň mějte, prosím, na paměti, že u každé spolupráce, kdy by odměna dosáhla 100 000,- Kč je dle pravidel hospodaření třeba udělat poptávkové nebo výběrové řízení. Při odměně nad 100 tisíc mimo výběrové řízení je potřeba kontaktovat Kontrolní komisi a zažádat o výjimku (https://wiki.pirati.cz/rules/prah#vyberova_rizeni) dle Pravidel hospodaření, paragraf 6, odstavec (2). Zároveň je třeba mít na každou spolupráci před jejím zahájením připraven záměr. 

 **Drobné provozní výdaje** 
 Při nákupu provozních věcí (vybavení, občerstvení, atp.) je třeba při částce nad 1000,- Kč doložit odkaz na rozhodnutí o výdaji (zápis ze schůze, usnesení na fóru, atp). U částek do 1000,- Kč stačí do žádosti přiložit účetní doklad. 

 **Žádosti bez patřičných náležitostí nebudou propláceny, kancelář je bude vracet k opravě a tím bude vyplacení odměny zpožděno.** 

Zpět