Projekt

Obecné

Profil

Podání #39430

Aktualizováno uživatelem Vojtěch Pikal před asi 2 roky(ů)

Ahoj republikové předsednictvo; 

 snažím se ve straně posouvat věci, dotahovat záležitosti. 
 Například ve spolupráci s kanceláří a (některými) odbory jsem připravil úpravu Pravidel hospodaření, tak aby víc odpovídali jak žité realitě ve straně tak stanovám. 
 https://redmine.pirati.cz/issues/39319 

 Ale členové republikového výboru nereaguji a nehlasují, tak jdu vás požádat o uplatnění vašeho návrhového práva; 

 Prosím tedy o schválení tohoto usnesení: 
 > Republikové předsednictvo, v souladu s § 6 (3) a) Jednacího řádu Republikového výboru, **předkládá** Republikovému výboru ke schválení v referendu následující návrh usnesení: 
 > > Republikový výbor    **mění** _Pravidla hospodaření_ takto: 

 > > 1. Nahrazuje poslední větu § 6 odst. (2) textem: 
 "Použití této výjimky podléhá oznámení příslušnému schvalujícímu orgánu a kontrolní komisi alespoň 5 pracovních dní předem. Není-li ve věci do pěti dnů zahájeno jednání, považuje se použití výjimky za schválené." 

 > > 2. V § 7 odst. (2) první věta se mění a nově zní: "Je-li vymíněný účel nabývané věci (např. daru dle § 7 (1)) záměrem (§ 10), je rozhodnutí o přijetí věci zároveň schválením takového záměru." 

 > > 3. V § 23 Prováděcí předpisy se text: ": Vyhláškou" nahrazuje čárkou 

 Jedná se o úpravy pro (1.) debyrokratizaci oprávněné výjimky z výběrového řízení, (2.) drobná oprava v souvislosti s nakládáním s prostředky na Institut, případně jinými účelovými prostředky (které nebudou dary), které obdržíme a (3.) nápravu toho aby kancelář (finanční tým) mohl vydávat potřebná pravidla, jako seznam variabilních symbolů nebo měnit výšku náhrady za kilometr.  
 Zdůvodnění a vše dalšího je zde #39319.

Zpět