Projekt

Obecné

Profil

Úkol #714

Aktualizováno uživatelem Jan Loužek před více než 9 roky(ů)

* Zasedání klubu dne 5. ledna 2015. Přítomni: Jakub Michálek, Mikuláš Ferjenčík, Adam Zábranský, Ondřej Profant. Zapisuje: Jan Loužek. 

 * Začátek: 10:15 


 * Program 
 ---- 

 1. Odměňování 
 2. Návrhy na zasedání 
 3. Zveřejňování smluv 
 4. Plán 

 ---- 

 h2. 1. Odměňování zastupitelů 

 Diskuze začíná prezentací tabulky: https://redmine.pirati.cz/projects/praha/wiki/Odm%C4%9B%C5%88ov%C3%A1n%C3%AD_zastupitel%C5%AF 

 Čemu není rozumět, to je na čtvrtém listu vysvětleno v tabulce vysvětlivky. Je tam vše, co se týká jak zastupitelské činnosti, tak i peněz ze strany PP CZ. Odměňování se bude vyvíjet od kalendářního měsíce.  

 V části b) výkazu se uvádí vykázaná činnost s tím, že jsou tam uvedeny různé položky. Každý ze zastupitelů by tam napsal tři různé splněné úkoly. Mikuláš je znepokojen z užívání GitHubu a považuje metodiku jako příliš komplikovanou. Výjimkou je nicméně poslání e-mailu Honzovi, který toto přes GitHub udělá.  

 Jakub Michálek v metodice (zveřejněné na odkazu výše) považuje za důležité pravidelné odevzdávání výčetek, neboť se jejich plnění bude promítat do výše odměn. Jakub vyzývá, aby zastupitelé vedli své aktivity v poli Refundace a nově, jak uvedl Ondra, tam bude uvedeno přesné časové rozmezí, kdy akce trvala. Toto je definováno kvůli výčetkám MHMP. Je to kvůli schůzkám zastupitelů ohledně úkolů, které jim zadá např. Komise pro informatiku. 

 Vzor výčetky je v (redminu) umístěn. Jeho součástí je i čestné prohlášení, které bude spolu s výstupem z Redminu přiložen. Celý soubor těchto dokumentů může být odeslán i elektronicky, je-li opatřen elektronickým podpisem.  

 Zastupitel je povinen na konci měsíce oznámit klubu částku, kterou bude nárokovat. Bude prostor pro výhrady. 

 V případě neschopnosti toto umístit do GitHubu bude kontaktován Honza, který tento zajistí. 

 Na GitHubu bude umístěna místěna tabulka v .ods která bude doplňována a její provoz bude Honza kontrolovat. 

 h3. 1b. Vykazání v Redmine 

 Diskutovalo se o množství hodin, které byly vykázány za měsíc prosinec. Mikulášovi bylo sděleno, že není dle Jakubova mailu brán zřetel na hodiny, které byly vykázány po novém roce. 

 Následovala analýza časových výkazů v Redminu: https://redmine.pirati.cz/projects/praha/time_entries/report?utf8=%E2%9C%93&f%5B%5D=spent_on&op%5Bspent_on%5D=*&f%5B%5D=&columns=month&criteria%5B%5D=user 

 Diskutovalo se o počtech hodin, které bude hradit město prostřednitvím Výkazky pro zastupitele. Stačí pouze uvést datum, my budeme (dle Jakuba Michálka) užívat hodinový rozpis z Redminu. V Redminu lze zobrazit úkoly, které jsou refundované s hodinovými rozpisy.  

 Dle Ondřeje Profanta lze nárokovat od MHMP uhrazení nákladů za externí semináře, nicméně nikoliv semináře organizované zastupiteli. Jakub Michálek toto tvrzení rozporuje, neboť se domnívá, že Piratecon svým zaměřením opravdu spadal do aktivity popsané jako externí seminář refundovatelný MHMP.  

 Jakub Michálek tvrdí, že systém je uveden tak, že je možné vyčerpat 60 hodin za měsíc, kdo je uplatní a kdo ne není důležité. Jakub se neobává mediálních rizik, neboť když někdo pracuje, tak dostává náhradu.  

 Co se týče úkolů, které zadává A. Krnáčová, tyto by měly být dle Jakuba Michálka písemně potvrzeny od primátoky. 

 Jakub navrhl interní navrhuje limit klubu pro aktivity vykazovatelné od primátorky, a to ve výši 40 hodin/měsíc. hodin měsíčne pro ceny zast. klubu Pirátů ohledně refundací uplatnitelných MHMP. To vychází na 18 000 Kč. Uplatněné hodnoty pro zastuiptele nakonec budou následující (listopad+prosinec): Jakub: 45, Ondra 50, Mikuláš 19 Adam 17. Obecný interní limit bude 40 hodin/měsíčně. Za prosinec jsou hodnoty následující: 5, 10, 9, 7. 

 Ondra se domnívá, že zapisování seminářů a uplatňování nákladů na tyto semináře je jedním z nejlepších výdajů, který si můžeme uplatnit.  

 Jakub rozdělil odměny pro všechny čtyři zastupitele. Mikuláš by chtěl zdůraznit, že si dal od 23. 12 dovolenou a že by o tomto mělo být předsednictvo uvědoměno prostřednictvím poznámky.  

 Jakub předkládá usnesení klubu: Kdo souhlasí: 4 pro, 0 proti, 0 se zdrželo. Návrh *byl* přijat. 

 h2. == 2. návrhy na zasedání == 

 Adam Zábranský informuje, že příští středu (14. 1.) zasedá výbor pro legislativu, kterému bude legislativu a že by měl být jemu předložen tisk o Vendor-lock inu. Proto by tisk k tomuto měl být připraven prostřednictvím Petry Kolínské předložen výboru, aby měl více šancí být přijat. Ondra se obává, že by mohli tento tisk odsunout na další jednání výboru, neboť nebude výbor chtít předložit dva tisky na jedno zastupitelstvo.  

 Ondra se domnívá, že návrhy které schválí Komise pro informatiku budou mít dobrou šanci být schváleny zastupitelstvem; schváleny; nejprve je třeba prosazovat jednoduché věci, které pomohou zlepšení fungování MHMP. Například aby softwarové projekty měly technického i softwarového garanta, aby se vymýtily hloupé výmluvy, že nikdo nic neví. Pokud toto bude vyřízeno, bude možné systémům lépe rozumět a popsat a bude možné zjistit jak fungují a nahradit současné novými.  

 Na legislativní odbor půjde zveřejňování smluv a dokument o Vendor lock-inu bude předložen komisi pro informatiku. Navrhne jej formálně Ondřej Nepil a podpořit by jej jako odborník měl Jan Šlerka. Připraven bude návrh usnesení komise, na kterém kterým se ona ona... shodne a toto bude uvedeno do výkazu.  

 Ondra se sejde s Ondřejem Skuhrovcem a Mikuláš s Adamem se sejde s místopředsedkyní legislativního výboru Ropkovou. Jakub se aktuálně zabývá situací situcí okolo Opencard a zároveň i okolo Otevřených měst, která navrhuje ve spolupráci s ČVUT.  

 Ondra navrhuje, abychom oficiálně navštívili jednání výboru a přinesli tam pirátský návrh. Mikuláš navrhuje, abychom je navštívili týden dopředu. 

 Adama zajímá, jestli nám chodí návrhy, které se budou projednávat ve výborech. Honza toto zajistí.  

 Mikuláš zkontaktuje paní Ropkovou (bude zajištěno přes Redmine). 

 Pirátská výprava na Výbor pro legislativu bude v počtu 2 zastupitelů. Mikuláš navrhuje čtyřzastupitelskou účast, aby bylo možné o tom napsat článek. Adamovi se tahle myšlenka líbí.  

 h2. 3. Zveřejňování smluv 

 /probráno v předchozím bodě/ 

 h2. 4. Plán 

 Mikuláš Ferjenčík by chtěl udělat z Pirátských listů také trochu magistrátní kanál. Chce tam dávat rovněž aktuality z Prahy, vyčlenit speciální sekci. Mikuláš rovněž apeluje, aby PP CZ zlepšila aktuální problém s přijímání rozpočtu. 

 Adam se bude zabývat smlouvami s Ropkovou a Kolínskou... vysvětlit Zbraslavi aby zveřejňovala smlouvy, aby Dolínek připravil komisi pro PARO.  

 Jakub se bude věnovat zveřejňování smluv a bude-li svoláno jednání kontrolního výboru, připraví si na něj něco sám. Jeho prioritou je dotáhnout organizaci Otevřených měst, aby to začalo fungovat.  



 Zasedání klubu skončilo v 12:10. 

Zpět