Projekt

Obecné

Profil

Podání #34787

Aktualizováno uživatelem Vojtěch Pikal před asi 3 roky(ů)

Původní podnět: 

 > Navržené řešení spočívá v tom, že uvedení lidé (dodavatelé) budou fakturovat přímo Pirátskou stranu. STAN předem převede na volební účet odpovídající částku jako volební příspěvek do koalice (ale není součástí jejich volebního příspěvku dohodnutého v koaliční smlouvě, je to navíc), my faktury proplatíme. 

 Konkrétně bych potřeboval schválit založení příjmové rozpočtové položky Příjmy od koaličního partnera, samostatné výdajové položky Volební výdaje koaličního partnera a záměr stejného jména, kde bych byl hospodářem. Limit může být nastaven symbolicky 100 Kč. 
 Po obdržení účelově určených peněz bych je připsal do příjmové a výdajové položky, navýšil o ně limit záměru a proplatil, tedy obdobný princip jako u darů určených na konkrétní záměr. 

 Tuto konkrétní situaci PraH a rozpočtová pravidla neřeší, proto navrhuji obdobu účelových darů, ale potřebuji znát váš názor na to. 

 **Návrh usnesení:** 
 Republikové předsednictvo 
 1. **bere na vědomí** zákonnou potřebu, aby prostředky koaličního partnera, které zákon klasifikuje jako volební náklady, procházeli přes volební účet koalice, který je ve správě Pirátů. 
 2. **bere na vědomí**, že tyto prostředky, které nejsou součástí volebních nákladů podle koaliční smlouvy, musí koaliční partner převést Pirátské straně, než budou v souladu se smlouvami a hospodářskými pravidly koaličního partnera vyplaceny jeho dodavatelům, 
 3. tyto nutné příjmy **považuje** v souladu [§ 15 (1) f) Rozpočtových pravidel](https://wiki.pirati.cz/rules/ropr#zmena_rozpoctu) za v rozpočtu nepředvídané a jasně účelově určené a **ukládá** finančnímu týmu, aby v souladu s těmito ustanoveními, registroval příslušně provázané položky (příjmovou a výdajovou) poznamenáním do rozpočtu. 
 4. vzhledem k tomu, že strana s těmito prostředky nemůže reálně hospodařit, **považuje je** přiměřeně dle [§ 7 Pravidel Hospodaření](https://wiki.pirati.cz/rules/prah#bezuplatne_nabyti) za účelově určené bezúplatně nabyté, a s jejich nabytím **souhlasí**. 
 5. **ukládá** vedoucímu kanceláře strany Aleši Krupovi předložit ke schválení a podepsání k odepsání případné dokumenty k řešení zodpovědnost koaličního partnera zodpovědnosti za prodlení a nakládání s prostředky a **ukládá** mu s nimi nakládat (hospodařit) podle přání koaličního partnera.

Zpět