Projekt

Obecné

Profil

Podání #33689

Aktualizováno uživatelem Vojtěch Pikal před více než 3 roky(ů)

Republikové předsednictvo **zřizuje** tým "celostátní Volební komise" pro primární volby do sněmovny 2021, přiměřeně podle ustanovení článku 7. odst. (5) písm. e) Stanov. 
 * **Úkolem** komise je zajistit řádný průběh primárních voleb na celostátní úrovni a metodicky vést předsednictva případně volební komise na krajské úrovni v oblasti primárních voleb. Pro plnění těchto úkolů komise spolupracuje s volebním výborem, administrativním odborem v oblasti administrativní přípravy voleb, republikovým výborem v oblasti volebního dohledu a dále koordinuje svou činnost s mediálním, technickým a personálním odborem. 
 * **Složení** komise stanoví republikové předsednictvo takto; Vojtěch Pikal za RP, Alice Hamalová za AO, Lukáš Černohorský za RV, a dále jeden další člen za VV a jeden za RV. Stálým přísedícím komise by měl být také předsedající celostátního fóra v primárních volbách na celostátní úrovni. 
 Republikové předsednictvo **žádá** další stranické odbory aby komisi poskytli v její činnosti přiměřenou součinnost. Republikové předsednictvo **žádá** krajská předsednictva, aby dbala pokynů komise a napomohla tak s hladkým průběhem primárních voleb a navazujících úkonů. 

 **Odůvodnění** 
 Věc je probrána s republikovým výborem i administrativním odborem.  
 Cílem je  
 a) dosáhnout centrální tvorby šablon prohlášení, prezentací apod. 
 b) jednotný a srozumitelný postup v primárních volbách 
 c) přehledného volebního dohledu

Zpět