Projekt

Obecné

Profil

Úkol #4490

Aktualizováno uživatelem Tobias Esner před více než 7 roky(ů)

**projekt**: projekt: piratske_sousedstvi 
 **řešitel**: řešitel: ida_chuchlikova 
 **příslušný příslušný výkonný orgán**: orgán: Mediální odbor 
 **zahájení**: zahájení: 2016-12-01 
 **ukončení**: ukončení: 2017-05-30 
 **minimum prostředků**: minimum prostředků: 35000.00.- 
 **maximum prostředků**: maximum prostředků: 70000.00.- 
 **prihláška**: prihláška: https://www.pirati.cz/fo/rozpocty/participativni/prihlasky/piratske_sousedstvi/cast_1_-_vrbove_iglu 
 **popis**: popis:  
 Jedná se o první z plánovaných projektů tzv. pirátského sousedství. Veřejně prospěšným záměrem projektu je vytvoření živého vrbového iglů pro děti na místě, které je momentálně nevyužívané, přestože se nachází v atraktivní, hojně navštěvované lokalitě poblíž vodní nádrže Mšeno (tzv. jablonecká přehrada). Chceme vstoupit do fyzického prostoru města - městské části, kterou lze pomyslně uchopit jako jeden celek a vnímat v ní vzájemné sousedství. Chceme poodhalit v každodenně přehlížených koutech skrytý a doposud nevyužitý potenciál. Proměnit “nemísta” v místa. 

 Piráti budou hrát roli aktivních tvůrců a průvodců, kteří dodají místním odvahu k formulování svých potřeb v rámci územního plánování, jednání s magistrátem, či zapojení a spolupodílení se na proměnách svého bezprostředního okolí. Od drobných zásahů postupně přejdeme k závažnějším tématům (požadavky ze strany místních ke koncepčním materiálům, připomínky k územnímu plánu, atd). 

 Know-how úspěšně provedeného záměru dáme k dispozici Pirátům v dalších obcích a krajích. 

Zpět