Projekt

Obecné

Profil

Úkol #527

Aktualizováno uživatelem Jan Loužek před více než 9 roky(ů)

Komplexní porada klubu po skončení jednání zastupitelstva dne 18. 12. 2014. 
 Porada byla zahájena v 18:15 a skončila v 20:00 

 
 =============================================== 
 Účast: Mikuláš Ferjenčík, Jakub Michálek, Adam Zábranský, Ondřej Profant 
 =============================================== 

 *1) Byly definovány klíčové body zasedání* 
 ---------------------------------------- 
 1a) předložení tisku Z-3110 (Zveřejňování smluv). Tento tisk opozice jako jeden muž nakonec podpořila, koalice jej chce nejprve projednat ve výboru pro legislativu a IT.   
 1b) Stavební předpisy - Nechopnost vyřídit přípis z MMR. Exces z právního státu, billborady, jistota lidí 
 1c) Přesoutěžení smluv - Předseda klubu navrhl jako bod jednání závazek radě, že nebudou uzavírány smlouvy v délce nad 4 roky a nad určitou hodnotu.  
 1d) Přístup na Radu a streaming - Primátorka Krnáčová se rozhodla, že přehodnotí pravidla přístupu na zasedání Rady tak, aby na ní měli Piráti přístup. 
 1e) Neúspěch pirátského kandidáta do Kontrolního výboru 
 1f) Změna zákona 

 *2) Způsob zpracování tisků* 
 ---------------------------- 

 Klub prodiskutoval možnost zvýšení efektivity zpracovávání tisků, které získává před zasedáním Rady. Tisků přichází značné množství (mají dohromady 2000-3000 stran). Původní metoda spočívala v tom, že byly prostudovány několika zastupiteli (A. Zábranský, J. Michálek) a poté byla vypracována přehledová tabulka. Tato metoda není příliš efektivní. 

 Bude vytvořena tzv. *gesční tabulka* do které se budou přihlašovat zájemci o studium tisků. Tato tabulka pro aktuálně připravované tisky bude vytvořena hned poté, jakmile tisky příjdou. Přihlašování k tiskům bude fungovat prostřednictvím speciálního e-mailu klubpraha@pirati.cz Ke studiu tisků bude vyhrazen týden času. Honza bude spravovat tuto tabulku a urgovat jednotlivé gestory (tzn. členy klubu, kteří se k tiskům přihlásili), aby nezůstaly tisky, které nebudou mít nikoho, kdo je neprostudoval.  

 Na každém zastupitelském úterý před zastupitelstvem budou probrány závažné tisky. 

 *3) Naše taktika (strategie)* 
 --------------------------- 

 V rámci strategie klubu byl zhodnocen postup koalice i opozice. Nakonec bylo přijato usnesení, které bylo zveřejněno na Pirátském fóru: https://forum.pirati.cz/praha-f751/novinky-z-prazskeho-zastupitelstva-konstruktivni-opozice-t27459-10.html#p371945 

 *4) Zítřek (Opencard)* 
 *5) Tisk starosty Stilera z Prahy 11 ohledně parkoviště*

Zpět