Projekt

Obecné

Profil

Úkol #4111

Aktualizováno uživatelem Jakub Michálek před více než 7 roky(ů)

Petr Třešňák, Josef Janů, Vojtěch Franta (Karlovarský kraj), Martin Jiránek (Královéhradecký kraj) a Jiří Hlavenka (nez.) a Ivo Vašíček (Jihomoravský kraj) se stali novými krajskými zastupiteli. Je třeba zjistit důsledky (např. mají vlastního asistenta, odhadnout finanční toky apod.). zastupiteli a srdečně jim k tomu gratulujeme. Pirátská strana je připravena poskytnout maximální zázemí, know-how. Nyní je třeba zpracovat analýzu pro další směřování. 

 Návrh usnesení: 

 Republikové předsednictvo **ukládá** mediálnímu odboru ve spolupráci s dobrovolníky a odborníky (Marek Nečada, Vítek Šimral, Giuseppe Maiello a spol.) zpracovat analýzu výsledků krajských voleb a předat ji strategickému týmu jako podklad pro budoucí strategii, vše do 14. října 2016.  

 Okruhy otázek 

 1. Jaké výsledky měli Piráti v členění dle samostatné kandidátky a různých koalicí (+ porovnání s výsledkem minule), jaké jsou příčiny zlepšení 
 1. Jaké z toho vyplývají výsledky pro vnímání koalicí s různými partnery (Strana zelených, Změna) 
 1. Jaké byly rozhodující faktory včetně intenzity kampaně (počtu rozdaných Prátských listů, počet uvolněných aktivních kandidátů a jejich čas, počet a aktivita dobrovolníků apod.) a kvality osobností na kandidátce 
 1. Jaký vliv měla kampaň v jednotlivých místech podle typu kampaně (např. vliv rozdaných Pirátských listů v jednotlivých okrscích) 
 1. Identifikujte úspěšné oblasti a kampaně (např. Karlovarský kraj a jeho okolí) a příčiny jejich úspěchu 
 1. Jaká byla finanční efektivita volební kampaně v jednotlivých krajích (náklady/hlas), porovnejte s vybranými velkými stranami 
 1. Analyzujte počet/viditelnost mediálních výstupů Pirátů a jiných stran v předvolebním období 
 1. Jaké byly přesuny voličů mezi jednotlivými politickými stranami 
 1. Jaké byly rozhodující konkurenční výhody hlavních úspěšných politických stran 
 1. Jaké jsou důvody, proč lidé nepřišli k volbám, jakým způsobem se politickým stranám dařilo a nedařilo je mobilizovat a jaké preference/potenciál mají u nevoličů Piráti 
 1. Jaká byla podstatná krajská témata a vůbec jaký je charakter elektorátu v různých krajích a jak s těmito tématy rezonuje Pirátský program (např. v Ústeckém kraji, Moravskoslezském kraji) 
 1. S jakým elektorátem máme největší překryv (dle volebního potenciálu, lze si vyžádat výzkumy Median/STEM) a kde se nám podařilo potenciál realizovat, jaké jsou doporučené taktiky pro soutěž s jednotlivými stranami (ANO, ČSSD, TOP09 apod.) 
 1. Uveďte a zjistěte zjevné nedostatky jednotlivých kampaní (např. nevhodný text na hlasovacím lístku, nezvládnutá logistika a proplácení apod.) lístku apod. 
 1. Jaký vliv mělo naše působení ve veřejných funkcích (ZHMP, radní v Brně, starosta v Mariánských lázních) na volební výsledky? 
 1. Navrhněte v návaznosti na svá zjištění vlastní doporučení pro budoucí strategii, a to zejména s ohledem na nadcházející sněmovní volby 

 Analýza bude mít jednak zvláštní část pro každý kraj, na které se bude tento kraj podílet, a jednak obecnou část shrnující celou republiku a doporučení.

Zpět