Projekt

Obecné

Profil

Předběžná otázka #25782

Aktualizováno uživatelem Milan Daďourek před více než 4 roky(ů)

Vážená Rozhodčí komise, v návaznosti na čl. 13.1 Stanov České pirátské strany a podpůrně i s odkazem na další vnitřní předpisy České pirátské strany a v souvislosti s čl. 13.1 Stanov ČPS i v návaznosti na běžné principy platné v demokratickém soudnictví bych chtěl Rozhodčí komisi požádat o zodpovězení následující předběžné otázky: 

 Jaký je rozsah mlčenlivosti a nestrannosti členů kontrolní komise? 

 Podotázky:  
 1. 	 Může člen kontrolní komise vyjadřovat veřejně (v písemné podobě např. na forum.pirati.cz, nebo v sekci Podpalubí, nebo na facebooku, v zupilu včetně sekce podpalubí, nebo ústně na schůzích MS či KS, RV, RP nebo v jakékoliv jiné formě komunikace) své názory na ještě neukončené řízení a/nebo    jeho účastníky u Kontrolní komise, které v rámci KK řeší (v případě dalšího řízení i neukončená řízení u Rozhodčí komise)? Pokud ano, za jakých podmínek? 

 2. 	 Stejná podotázka jako v bodě 1 s tím, že tato se vztahuje na pravomocně ukončená řízení. Pokud ano, za jakých podmínek? 

 3. 	 Může člen kontrolní komise vyjadřovat veřejně (v písemné podobě např. na forum.pirati.cz, nebo v sekci Podpalubí, nebo na facebooku, v zupilu včetně sekce podpalubí, nebo ústně na schůzích MS či KS, RV, RP nebo v jakékoliv jiné formě komunikace) své názory na ještě neukončené řízení a/nebo    jeho účastníky u Kontrolní komise, které řeší jiný člen Kontrolní komise (v případě dalšího řízení i neukončená řízení u Rozhodčí komise)? Pokud ano, za jakých podmínek? 

 4. 	 Stejná podotázka jako v bodě 3 s tím, že tato se vztahuje na pravomocně ukončená řízení. Pokud ano, za jakých podmínek? 

 5. 	 Může člen kontrolní komise psát/mluvit o jakémkoliv jiném členovi strany, že je u něj zvýšená pravděpodobnost porušení vnitřního/vnějšího předpisu jenom proto, že bylo v minulosti s ním v minulosti již vedeno řízení u kontrolní komise, nebo proto že patří do určité skupiny osob ( např. proto že je členem některého krajského sdružení, nebo členem některého odboru, či zaměstnancem veřejné správy)? 

 6. 	 Jaké jsou obecné principy mlčenlivosti člena kontrolní komise v kontextu naplňování principů nestrannosti? 

 7. 	 Trvá mlčenlivost člena kontrolní komise i po skončení jeho funkce, a pokud ano, tak v jakém rozsahu a po jak dlouhé období? 

 Uvedený dotaz kladu proto, že mám zájem na udržení co největší nestrannosti členů Kontrolní komise aby, tak byla zachována co největší nestrannost tohoto orgánu. V posledním období se však některý členové kontrolní komise začali vyjadřovat veřejně buď o probíhajících řízeních nebo o účastnících řízení u kontrolní komise, čímž dle mého názoru zásadním způsobem ohrozili nestrannost jejich rozhodování.  


 **Odpověď RK:** 
 Předběžná otázka se odkládá podle §11 odst. 3 Jednacího řádu RK. 
 Kde to bylo možné, je částečná odpověď obsažena v odůvodnění. 
  

Zpět