Projekt

Obecné

Profil

Podání #43259

otevřený

Usnesení KK ve věci účasti předsedy KK na schůzi RP

Přidáno uživatelem Matěj Bělohoubek před 7 měsíc(ů). Aktualizováno před 6 měsíc(ů).

Stav:
V řešení (diskutuje se)
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
Začátek:
15.10.2023
Uzavřít do:
% Hotovo:

0%

Odhadovaná doba:

Popis

Vážené RP,
za KK doručuji přijaté usnesení z 11.9.2023.

Kontrolní komise žádá republikové předsednictvo, aby se písemně omluvilo předsedovi KK Martinu Kučerovi, že po něm v neděli 20. 8. v rozporu s par. 28 odst (1)b) OŘ neoprávněně požadovali, aby odešel z projednávání bodu "Zpráva kontrolora".
PRO: Řeha, Kučera, Bělohoubek, Hejduk, Dedek
PROTI: Ferjenčík
Zdržel se: Vyplel
Nehlasovali: Backa, Daňková

Odkaz na zveřejněné usnesení: https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?p=855678#p855678

Matěj Bělohoubek


Související úkoly

související s Republikové předsednictvo - Podání #43394: Vyjádření RP k usnesení KK #43259Dokončen08.11.2023

Akce

Aktualizováno uživatelem Jiří Belšán před 7 měsíc(ů)

A to se KK usnesla na své schůzi nebo kde? Na schůzi to nevypadá, protože jsem na fóru nenašel z tohoto funkčního období KK jiný zápis, než ze schůze z 9.2.2022. Pozvánky či oznámení o konání schůzí jsem na fóru též nenašel. Wiki kontrolní komise byla aktualizování v lednu 2021, takže tam najdu akorát info, že KK komunikuje na redmine a na ve své sekci na fóru.

Jelikož je dle OŘ kontrolní komise a tým a Zásady týmové spolupráce v bodě 2) praví
"Tým o sobě zveřejňuje aspoň následující údaje: Název týmu, jméno vedoucího týmu a jeho zástupce, internetové stránky týmu, úkoly a nadřízené týmy, místo, den a čas pravidelných jednání, kontakt na vedení týmu, odkaz na používanou komunikační platformu, informace o tom, jak se zapojit, spolupracující týmy a úkolující tým.", nevím jestli to mám chápat tak, že KK ignoruje vnitrostranické předpisy nebo jsem byl jen neschopný najít informace, které by o sobě měla KK dle zmíněného předpisu zveřejňovat.

Aktualizováno uživatelem Matěj Bělohoubek před 7 měsíc(ů)

Jiří Belšán napsal (#note-1):

A to se KK usnesla na své schůzi nebo kde? Na schůzi to nevypadá, protože jsem na fóru nenašel z tohoto funkčního období KK jiný zápis, než ze schůze z 9.2.2022.

Zápisy nezveřejňujeme, protože rozhodčí řád zakazuje, abychom zveřejňovali informace o aktuálních případech. Dohodl jsem se s předsedou KK, Martinem Kučerou, že zpětně zveřejním informace o všech schůzích, ovšem bude to pouze ve stylu 'přítomni, nepřítomni, schůze začala, schůze skončila', více nám Rozhodčí řád nedovoluje zveřejnit.
Zveřejňovat členům máme usnesení, což jsme v tomto případě taky udělali, jak si jde přečíst v odkazu, který jsem nasdílel.

Zápisy máme, ale pouze pro interní potřeby.

Aktualizováno uživatelem Denisa Horáková před 6 měsíc(ů)

  • Přiřazeno nastaven na Matěj Bělohoubek
  • Stav změněn z Nový na V řešení (diskutuje se)

Ahoj,
předávám usnesení RP.

Republikové předsednictvo
1. trvá na správnosti svého postupu ve věci střetu zájmu či podjatosti Martina Kučery. Ostatně mnohokrát bylo upozorněno, že v debatách na pirátském fóru vystupuje Martin Kučera jako oponent, byť na rozdíl od jiných má díky pozici, která má být nestranná, nadstandardní informace. Projednávaný bod se týkal problematiky, ve které navíc on jako osoba nemůže být nezaujatý. A projednávání předmětného bodu se účastnil jiný člen kontrolní komise.

Aktualizováno uživatelem Denisa Horáková před 6 měsíc(ů)

  • související s Podání #43394: Vyjádření RP k usnesení KK #43259 přidán

Také k dispozici: Atom PDF