Projekt

Obecné

Profil

Předběžná otázka #43189

uzavřený

Důvěrný režim výsledků průzkumu

Přidáno uživatelem Pavel Štěpánek před 8 měsíc(ů). Aktualizováno před 8 měsíc(ů).

Stav:
Odloženo
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
Začátek:
26.09.2023
Uzavřít do:
Spisová značka:
Datum podání:
26.09.2023

Popis

ahoj
Rád bych předběžnou otázkou řešil aktuální situaci štábu a ujistil se, že je v naší (CVŠ) kompetenci vést výsledky průzkumu, pořízené z rozpočtu pro kampaň do EP, v režimu důvěrném.

Jako hlava štábu a kampaně jsem rozhodl, že prezentace průzkumu v plné verzi bude přístupná pouze úzkému štábu, skromnější verze bude rozeslána do krajů/orgánů/klubů vždy na jednu konkrétní osobu, která bude odpovědná za jejich případnou prezentaci dalším odpovědným osobám i za to, že se tato data nedostanou do nepovolaných rukou. Hrubá data z průzkumu budou k dispozici pouze velmi úzkému okruhu lidí z top managementu kampaně a MO.

Toto manažerské rozhodnutí podpořil jednohlasně celý úzký volební štáb na svém jednání, stejně jako volební výbor svým usnesením.

Nejsem si jistý, zda naše vnitřní předpisy takovou situaci ošetřují, ale chtěl bych si potvrdit, že je v kompetenci výše zmíněných orgánů (manažer, štáb, výbor) uvalit embargo na takto citlivé dokumenty, u nichž hrozí únik do médií nebo ještě hůře ke konkurenci a tím i jeho znehodnocení a poskytnutí konkurenční výhody soupeřům. Někteří řadový členové strany nebo republikového výboru se dožadují zdrojových dat, které jim odmítám z výše uvedených důvodů poskytnout. Přesto, že se jedná o produkt, který byl pořízen za stranické peníze se nedomnívám, že by na jeho výsledky měl automaticky každý člen právo. Prosím o informace, zda tedy naše vnitřní předpisy podobné situace řeší a pokud ano, zda postupuji v souladu s nimi nebo jsem s nimi v rozporu a v čem konkrétně.

Moc díky a jsem s přátelským pozdravem
Pavel Štěpánek, volební manažer strany


Související úkoly

související s rozhodčí komise - Dlouhodobý úkol #43190: Předběžné otázky řešené RK ve volebním období od r. 2023V řešení (diskutuje se)František Akirfa Doseděl

Akce

Aktualizováno uživatelem Viktor Derka před 8 měsíc(ů)

Aktualizováno uživatelem Viktor Derka před 8 měsíc(ů)

  • Datum podání nastaven na 26.09.2023
  • Přiřazeno nastaven na Viktor Derka

Věc přiřazuji sobě.

Aktualizováno uživatelem Viktor Derka před 8 měsíc(ů)

  • Stav změněn z Nový na Dokončen

Dne 2.10.2023 bylo přijato usnesení o odložení PO, které je k dispozici zde: https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?p=854170#p854170

Aktualizováno uživatelem Viktor Derka před 8 měsíc(ů)

  • Stav změněn z Dokončen na Odloženo

Také k dispozici: Atom PDF