Projekt

Obecné

Profil

Podání #41382

uzavřený

Výzva k úpravě PCP

Přidáno uživatelem Viktor Derka před více než 1 rok. Aktualizováno před asi 1 rok.

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
-
Začátek:
27.01.2023
Uzavřít do:
% Hotovo:

0%

Odhadovaná doba:

Popis

Vážení členové republikového výboru,

RK narazila v souvislosti s pozastavením členství J. Lejčka na částečně vnitřně rozporné znění Pravidel pro členy a příznivce ve věci dopadů pozastavení členství na stranické funkce. V souvislosti s tím přijala RK indikativně usnesení, které odráží její aktuální výklad předpisů v této problematice, neboť bylo nutné nějak vyřešit, jak naložit s přístupy J. Lejčka do stranických systémů přístupných pouze členům RK. přijaté usnesení je dostupné zde: [[[https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?p=831560#p831560]]]. Další podrobnosti projednávané věci jsou buďto v daném vlákně na fóru, nebo zde: [[[https://redmine.pirati.cz/issues/40855]]].

V souvislosti s tím Vás jakožto RK žádáme o odpovídající úpravu Pravidel pro členy a příznivce, aby nemohlo dojít k opakování zde rozebírané situace.

Děkuji za Váš čas.

Mějte se!

Viktor


Související úkoly

související s administrativní odbor - Podání #40855: Žádost o pozastavení členství v RKDokončenVojtěch Pikal15.11.2022

Akce

Aktualizováno uživatelem Vojtěch Pikal před více než 1 rok

  • související s Podání #40855: Žádost o pozastavení členství v RK přidán

Aktualizováno uživatelem Jakub Michálek před asi 1 rok

  • Stav změněn z Nový na Dokončen

Díky, beru na vědomí. Až se příště budeme vracet k této novele, vzpomeneme si na tento případ a pokusíme se navrhnout úpravu znění. Nicméně i výklad a závaznou praxi považuji za dostatečné řešení. Osobně to vidím tak, že člověk nemůže být současně člen a příznivec a že pozastavením členství přichází o členská práva, tedy i právo být volen do určité funkce, a to na dočasnou dobu, což je uvedeno v PCP. Tedy to je asi stejný pohled jako má rozhodčí komise.

Také k dispozici: Atom PDF