Projekt

Obecné

Profil

Podání #40185

uzavřený

Návrh nového vedoucího RT školství a návrh na založení samostatného RT sportu

Přidáno uživatelem Daniel Mazur před téměř 2 roky(ů). Aktualizováno před téměř 2 roky(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
-
Začátek:
13.08.2022
Uzavřít do:
% Hotovo:

0%

Odhadovaná doba:

Popis

Ahoj předsednictvo,

po mnoha měsících jsme se v RT školství dokodrcali ke kvazi-volbě nového vedoucího.

Proběhl standardní dvoukolový proces s extra (kvůli dovoleným) dlouhými dobami na hlasování. Hlasující členové dali ze dvou kandidátů v 1. kole důvěru oběma, ve 2. kole jasně preferovali Martina Úlovce před Honzou Hrubešem.

Prosím proto o dosazení Martina coby nového vedoucího na mé místo. Osobně Martina doporučuji pro tuto roli na všech frontách - odborně, lidsky i pirátsky má můj respekt jako málokdo. Ve shodě s hlasujícími kolegy v RT zároveň považuji i Honzu Hrubeše za člověka aktivního a velmi relevantního v řešení agend v resortu školství.

Využívám této příležitosti, abych zároveň navrhl oficiální ustavení RT sportu formou vyčlenění z RT školství. Sport byl jako pracovní skupina vytvořen pod RT školství vlastně pod tlakem okolností v rámci přípravy sněmovního volebního programu koncem roku 2020. Na rozdíl od dalších našich pracovních skupin se do něj zapojilo opravdu (nad očekávání) hodně Pirátů a příznivců. Zároveň musím konstatovat, že se Andrea Hoffmannová výborně zhostila role vedoucí této pracovní skupiny, která byla názorově poměrně heterogenní, a proto Andreu tímto navrhuji do role první vedoucí RT sportu, pokud bude ustaven. Předpokládám, že si tento nový RT následně v rozumném čase uspořádá svoji kvazi-volbu (kvazi-, protože slouží jen za podklad vašeho rozhodnutí), kterou vedoucí prostě potvrdí nebo ne.

Ze symbolických důvodů ještě navrhuji, aby byl Martin uvedený do funkce vedoucího RT školství v první den blížícího se školního roku, tedy 1.9.2022. Ustavení RT sportu může potřebovat delší čas a procesy, ale osobně doporučuji, aby i tento byl ustaven a jeho vedoucí určen/určena ještě před datem letošních komunálních voleb.

S pozdravem
Daniel Mazur


Související úkoly

související s Republikové předsednictvo - Podání #40225: Jmenování nového vedoucího RT ŠkolstvíDokončen19.08.2022

Akce

Aktualizováno uživatelem Martin Jiránek před téměř 2 roky(ů)

Ahoj,
k tomu bodu 2., vytvoření nového RT Sport.
V přípravě upgradu resortní sekce se připravují změny. Resortní týmy se přemění na širší platformy, které po sebou budou moci mít více týmů. Tedy platforma školství by měla hlavní tým školství a menší tým sport se svou vlastní vedoucí atd. A pokud by časem byl zájem a zájemci, mohly by vzniknout další týmy - regionální školství... třeba po vzoru podvýborů ve Sněmovně. Myšlenkou je udržet týmy a platformu pod jedním vedením, tedy vedoucím a jeho týmem.

Tedy návrh na RT Sport určitě vítám, ale za sebe bych ho nyní nevytvářel, protože už ,věřím, do pár měsíců upravíme předpisy s platformami a pak si ho budete moci vytvořit sami. Nyní bychom ho vytvářeli a pak ho zase pod vás přesunovali atd...

Aktualizováno uživatelem Denisa Horáková před téměř 2 roky(ů)

  • související s Podání #40225: Jmenování nového vedoucího RT Školství přidán

Aktualizováno uživatelem Denisa Horáková před téměř 2 roky(ů)

  • Stav změněn z Nový na Dokončen

Také k dispozici: Atom PDF