Projekt

Obecné

Profil

Předběžná otázka #24290

Aktualizováno uživatelem Milan Daďourek před více než 4 roky(ů)

Ahoj kolegové, 

 obracím se na vás s otázkou: Máme v KS Zlínský kraj hostujícího člena z Olomouckého kraje (naše mediální spojka). Dnes se u nás hlasuje **změna jednání volby krajského předsednictva**. Oproti běžné praxi, kdy kandidáti jsou navrženi nebo se sami hlásí, pak je dvoukolová volba, požaduje protinávrh, aby kandidáti nejdříve získali podporu skupiny členů a teprve pak postoupili do dvoukolového hlasování (viz viewtopic.php?f=417&t=49457). Dostali jsme se k otázce, zda může hostující člen hlasovat? 

 Cituji Stanovy: 
 "(4) Člen sdružení může v odůvodněných případech hostovat v nejvýše jednom jiném sdružení, které k tomu svolí. Pokud to lze, má hostující člen stejná práva jako řádný člen, vyjma práva hlasovat v personálních věcech." 

 Podstatou problému je to "**vyjma práva hlasovat v personálních věcech**". 


 Podle mého názoru se tady nejedná o hlasování v personálních věcech, ale o hlasování procesní, tedy hostující člen má právo v tomto hlasování hlasovat. 

 Jaký je váš názor? 

 Děkuji 

 **Zkrácená odpověď RK:** 
 Požadavek nehlasovat v personálních věcech je potřeba vztáhnout na hlasování v celém jednání, které řeší personální otázky. Více viz níže.

Zpět