Projekt

Obecné

Profil

Střednědobý cíl #20478

Aktualizováno uživatelem Michal Macek před téměř 5 roky(ů)

Splnění programového cíle: “Obnovíme a opravíme kompostéry po celé městské části” 
 **Nápad** - Implementace širšího pirátského programu; podpora třídění odpadu 

 **User story**  
 **Kontext** -  
 **Politické řešení** - 
 **Programová opora** - Programový cíl #20171 # 
 **Spojenci** -  
 **Odpůrci** -  

 **Navrhované kroky (milníky)** - 
 Tipovat místa, hledat zájemce o komunitní kompostéry a rozmisťovat kompostéry - již jsme deponovali 3 veřejné kompostéry na sídliště, další tři jsou v řešení, náklady jsou nízké (do 1000 Kč za jeden kus), zájem i povědomí se zvyšuje, cílem by mohlo být rozmístit do prostoru sídliť cca 30 kompostérů (variabilně, dle zájmu a odezvy na kompostéry). S dobrovolníky pečujícími o kompostéry komunikovat, poskytovat jim informace, v případě problémů (např. přeplnění kompostéru) pružně řešit (zřejmě ve spolupráci s SBO). 
 Vytvořit mapu lokálních komunitních kompostérů, propagovat ji.  
 Informovat o možnostech třídění bioodpadu, o komunitních kompostérech, svozu bioodpadu a o možnostech sjednání svozové popelnici za úplatu - forma dle situace (info v novinách, na webu/FB Prahy 12, seminář pro občany, atp.).  
 Vše propagovat 
 **Odhad celkových nákladů** - personální náklady v řádu týdnů, finanční náklady celkově v řádu nižších desetitisíců  

 **Mediální rizika** - kompostér na nevhodně zvolené lokalitě, kompostér nevhodného typu či kompostér, o nějž není vhodně pečováno, může působit problematicky na okolní spoluobčany, tj. nepodcenit průběžnou kontrolu a problémy pružně řešit.  

 **Předpokládané výsledky** - Budeme bráni jako ti, kdo plní svůj program, podpoříme třídění odpadu, získáme hmotu využitelnou pří péči o veřejnou zeleň či pro občany pečující o předzahrádky domů a/nebo o ozeleněná pískoviště; podpoříme retenční schopnosti městské zeleně 

Zpět