Projekt

Obecné

Profil

Úkol #15474

Aktualizováno uživatelem Vojtěch Pikal před více než 5 roky(ů)

Ahoj, rád bych přinesl návrh, které mají urychlit rozhodování v RV bez následku pro demokratičnost tohoto rozhodování a možnost vyjádření názoru. 

 Urychlení hlasování o usneseních tam, kde jednání neprobíhá v referendu, ale z výsledných návrhů lze v hlasování vybrat pouze jedinou možnost. 
 Kontext: V rozhodujícím hlasování pro usnášení jsem se rozhodli v jisté chvíli nahradit současný systém u CF možností, kdy můžeme v jednom hlasování schválit více možností, pokud se vzájemně nevylučují. Současně jsme si v hlasování v referendu zavedli hlasování systémem Alternativního hlasování, kdy možnosti seřadíme a vybrána je ta jedna, která má většinovou podporu po případném vyřazení a přerozdělení hlasů pro možnosti s nejnižší podporou. 

 Nabízí se použít systém, který používáme v referendu tam, kde vybíráme z více možností, ale můžeme vybrat pouze jednu a ušetřit si tak kolo hlasování. 

 Návrh zní: 
 > Republikový výbor mění svůj jednací řád takto:  
 > > Do **§ 8 Rozhodující hlasování při usnášení** se přidává nový odstavec (2), který zní:  
 > > > "(2) Pokud republikový výbor nemůže vybrat více než jednu z možností, hlasuje stejným systémem jako v referendu. (§ 9 (3))" 
 > > > Původní odstavec (2) se přečísluje na (3). 

 Navrhuji projednat v referendu. 
 Kdo je pro (projednání)?

Zpět