Projekt

Obecné

Profil

Úkol #10846

Aktualizováno uživatelem Jakub Michálek před téměř 6 roky(ů)

Usnesení: 

 Předsednictvo poslaneckého klubu 

 1. **schvaluje** záměr na projekt Firma za 1 den ve výši 100 tisíc korun; 
 2. **schvaluje** možnost poskytnout tyto prostředky jako dlouhodobou účelovou zápůjčku provozovateli software - dceřiné firmě 1. Pirátská s.r.o; 
 4. **bere na vědomí**, že poskytnutí vratné zápůjčky je výhodnější než nevratná přímá investice, ale návratnost se může pohybovat v delších časových horizontech. 

 Odůvodnění: 

 * Založení firmy za den je jednou z 20 pirátských priorit, viz úkol #8099 a náš web. Již v kampani jsme prezentovali software na zakládání firem na stránce <urad.pirati.cz> jako důkaz naší kompetence v oblasti digitalizace. Nyní nastal čas implementovat naši vizi v oblasti legislativy. Po spuštění projektu bude propagace a implementace projektu dále řešena MO a příslušnými poslanci, včetně souvisejících výdajů. 

 * Předpokládaný rozpad použití částky je následující: 
   * Odkup software a open source: 50 tisíc korun 
   * Příprava nového webu a řízení programátora: 20 tisíc korun 
   * Programování: 30 tisíc korun 

 * Očekáváme, že po startu tohoto záměru bude zbylá část řešena z expertovného jednotlivých poslanců a že na to naváže další záměr mediálního odboru za cca 200 000 Kč (včetně propagace, rozdělení případného zisku z této propagační akce a motivační bonus za předložení / schválení zákona). 

 * Propík je označen za důvěrný, protože obsahuje strategické informace, jejichž vyzrazení by mohlo ohrozit nebo zkomplikovat splnění uloženého úkolem.

Zpět