Projekt

Obecné

Profil

Předběžná otázka #43842

Aktualizováno uživatelem Milan Daďourek před 3 měsíc(ů)

Vážená RK,  

 rád bych se dotázal, zda se povinnosti člena přezkumného orgánu příkladně vyjmenované v čl. 2 Zásad spravedlivého procesu (příloha RŘ) vztahují pouze k jednání, ke kterému dochází v rámci výkonu funkce člena přezkumného orgánu nebo jsou tato pravidla závazná pro člena přezkumného jednání pro veškeré jeho chování v rámci strany nebo jsou dokonce závazná také pro jakékoli veřejné projevy člena přezkumného orgánu i mimo systémy strany (např. na sociálních sítích a jinde na veřejnosti)?  

 Konkrétněji tedy, pokud má člen přezkumného orgánu povinnost vystupovat "korektně, slušně, trpělivě a transparentně," je k tomuto povinen pouze v rámci výkonu své funkce, nebo kdykoli, kdy vystupuje na stranických systémech (fórum, zulip, jitsi jednání týmů atd.), příp. i na cizích sociálních sítích jako je X nebo Facebook? 

 Díky 

 Jakub Backa 

 P.S. Dotaz činím jako člen strany, nikoli z pozice člena KK.  


 ** _ODPOVĚĎ_ 
 Příloha RŘ Zásady spravedlivého procesu se vztahuje zásadně na jednání člena přezkumného orgánu v rámci působnosti RŘ stanovené v čl. 1 RŘ tedy typicky v rozhodném řízení v širším smyslu, jak je upraveno dalšími ustanoveními RŘ.** 
 Ohledně otázky, zda má člen přezkumného orgánu povinnost vystupovat "korektně, slušně, trpělivě a transparentně," je k tomuto povinen pouze v rámci výkonu své funkce, se předběžná otázka odkládá. 
 (Více viz v odůvodnění níže.)

Zpět