Projekt

Obecné

Profil

Podání #42177

Aktualizováno uživatelem Vojtěch Pikal před 12 měsíc(ů)

Ahoj, 

 navazuji na diskuzi na zasedání, kde vznikla dohoda, že by se stanovilo, že seznam členů je veřejný - jméno, příjmení, příslušné sdružení - a seznam příznivců obdobně, ale bez nutnosti občanského jména, s možností nějakého individuálního posouzení v tranzičních a jiných výjimečných případech. 

 Nakonec nabízím tuhle formulaci: 

 > Republikový výbor mění § 3 [Pravidel pro členy a příznivce](https://wiki.pirati.cz/rules/pcp) takto: 
 1. § 3 nově zní "§ 3 Osobní údaje" 
 2. V § 3 se doplňuje nový odst. (3), který zní: 

 > > (3) Veřejný seznam členů obsahuje Jméno (jména) a příjmení, oblastní příslušnost a ?volené funkce člena?. Veřejný seznam Registrovaných příznivců obsahuje zvolené jméno, login, oblastní příslušnost a ?volené funkce? příznivce. Totožnost registrovaného příznivce, kontaktní a další údaje členů, příznivců a spolupracovníků strany jsou dostupné ostatním členům, příznivcům a pověřeným spolupracovníkům strany. Administrativní odbor může vyhláškou stanovit další podrobnosti pro zveřejňování údajů v seznamech členů, přiznivců, sdružení a stranických i veřejných funkcí. 

 Předpokládám další diskuzi na pracovní skupině. Nejsem si jist tou volenou funkcí člena v seznamu, ale myslím, že to může být fajn provazba.

Zpět