Projekt

Obecné

Profil

Úkol #41464

Aktualizováno uživatelem Vojtěch Pikal před více než 1 rok

Ahoj, 

 chtěl bych trochu uchopit schopnost strany dostát svým informačním povinnostem vůči členům, a to v rámci pořízené SMS brány, kterou prostě dostatečně nevyužíváme. 

 Prosím o provedení následujících úprav: 

 1) Zde: https://profil.pirati.cz/clenstvi/ v sekci "Nastavení upozornění" upravit doplňující informaci k Hlasovacím SMS - vypustit větu "A pouze těm voličům, kteří zatím nehlasovali." <- Ověřeno s Honzou Hamalem, že tohle zatím nefunguje, jelikož pro naplňování této funkcionality je potřeba a) vytáhnout ručně(skriptem, nevím) seznam těch co ještě nehlasovali z Heliosu pro dané hlasování, b) spojit to nějak s telefony hlasujících a v tom Pelicanu to nějak odeslat. To aktuální skript, který má AO k dispozici nedělá. 

 2) Na stejném místě upravit text k "Mimořádným informačním SMS", aby poskytoval informaci, mimořádnými informačními SMS jsou například "Svolání mimořádného zasedání", "Změna místa nebo termínu zasedání", "Aktuální zásadní společenská událost", "Svolání rozpravy k významné věci se zkrácenou rozpravou", "Kybernetické ohrožení" a podobně významné události (formulaci můžeme třeba doladit na nejbližším zasedání odborů, aby se tam každý dobře vlezl.) 
 (Rozesílání zatím (stěží) kontroluje AO, a ve výhledné době to tak zůstane, takže věřím, že se to bude dodžovat.) 

 3) Nastavit pro tyto mimořádné SMS defaultní opt-in (tedy lidí je dostávají, pokud si je neodhlásí), a to i pro RegP. (Pro budoucí odesílatele bude potřeba mít schopnost oslovit jen Členy, nebo i RegP.) 
 (Asi je možno vynechat ty, co už dali opt-in u hlasování, ale asi bych se tím netrápil) 

 4) Asi bychom v budoucnu v budoucnu chtěli (pro úsporu) být schopni oslovit jen ty, kteří ještě nehlasovali. Podle Honzy Hamala je potřeba, aby na to někde Andrej vystavil nějak i-id těch, co ještě nehlasovali v daném hlasování. 

 5) Bylo by fajn přidat uživatelům též možnost, jestli chtějí dostávat "běžné" informační SMS - a to na úrovni Celostát - Kraj - Místní. 
 (Věci jako pozvánky na ne běžné schůze a jiné významné akce schůze, výzvy k registraci do OVK, informace o nových nekritických systémech apod.) 

 Bylo by možno udělat tyhle zaškrtávátka? (Bylo by asi fajn, kdyby je mohl mít každý ověřený.) 
 Samozřejmě jsou opt-in. 

 Děkuji.

Zpět