Projekt

Obecné

Profil

Návrh #40584

Aktualizováno uživatelem Bára Soukupová před více než 1 rok

Předsednictvo KS Praha na základě [§ 11 Pravidel pro členy a příznivce](https://wiki.pirati.cz/rules/pcp#zruseni_registrace):  
 1) ruší status registrovaného příznivce  
 - Františku Formánkovi; 

 *Důvodem je, že se František Formánek vydává na sociálních sítích za experta Pirátské strany, kterým nikdy nebyl, a to i přes opakované upozornění předsednictvem.    Tímto jednáním uvádí jiné osoby v omyl a může tak poškozovat dobré jméno strany.* 


 - Haně Marvanové; 
 - Ladislavu Kosovi; 

 *Důvodem je jejich kandidatura za konkurenční politické subjekty - koalici SPOLU do ZHMP (Hana Marvanová) a Hnutí pro Prahu 11 (Ladislav Kos) do ZMČ Praha 11. Status RegP umožňuje podle [čl. 4, odst. 3 Stanov](https://wiki.pirati.cz/rules/st#cl_4_registrovani_priznivci_strany) kromě jiného i možnost účastnit se diskusních setkání, rozpravy v jednáních a podílení se na výběru kandidátů pro volby do veřejných funkcí. Ponechání statusu RegP členům jiných zastupitelských klubu, přímo konkurujících pirátským, by znamenalo nepřiměřené riziko úniku citlivých informací.* 

 2) pověřuje Báru Soukupovou doručením tohoto usnesení dotčeným osobám a jejich poučením o možnosti přezkumu tohoto rozhodnutí. 

 Předsednictvo zároveň žádá krajského zástupce v RV Dana Mazura o úsilí vedoucí ke změně [Volebního řádu](https://wiki.pirati.cz/rules/vr#podminky_kandidatury) Volebního řádu tak, aby pro příště nebylo nutné zvažovaným kandidátům pro volby do Senátu udělovat před primárními volbami status RegP. 

Zpět