Projekt

Obecné

Profil

Návrh #40584

Aktualizováno uživatelem Bára Soukupová před více než 1 rok

Předsednictvo KS Praha na základě [§ 11 Pravidel pro členy a příznivce](https://wiki.pirati.cz/rules/pcp#zruseni_registrace):  
 1) ruší status registrovaného příznivce  
 - Františku Formánkovi; Formánkovi 

 Důvodem je, že se František Formánek vydává na sociálních sítích za experta Pirátské strany, kterým nikdy nebyl, a to i přes opakované upozornění předsednictvem.    Tímto jednáním uvádí jiné osoby v omyl a může tak poškozovat dobré jméno strany. 


 - Haně Marvanové; Marvanové 
 - Ladislavu Kosovi; Kosovi 

 Důvodem je jejich kandidatura za konkurenční politické subjekty - koalici SPOLU do ZHMP (Hana Marvanová) a Hnutí pro Prahu 11 (Ladislav Kos) do ZMČ Praha 11. Status RegP umožňuje podle [čl. 4, odst. 3 Stanov](https://wiki.pirati.cz/rules/st#cl_4_registrovani_priznivci_strany) kromě jiného i možnost účastnit se diskusních setkání, rozpravy v jednáních setkání a podílení se na výběru kandidátů pro volby do veřejných funkcí. Ponechání statusu RegP členům jiných zastupitelských klubu, přímo konkurujících pirátským, by znamenalo nepřiměřené riziko úniku citlivých informací. 

 2) pověřuje Báru Soukupovou doručením tohoto usnesení dotčeným osobám a jejich poučením o možnosti přezkumu tohoto rozhodnutí. 

 Předsednictvo zároveň žádá krajského zástupce v RV Dana Mazura o úsilí vedoucí ke změně Volebního řádu tak, aby pro příště nebylo nutné zvažovaným kandidátům pro volby do Senátu udělovat před primárními volbami status RegP. 

Zpět