Projekt

Obecné

Profil

Mediální výstup #40014

Aktualizováno uživatelem jakub dusanek před téměř 2 roky(ů)

Představili jsme 13 opatření proti rozkrádání a korupci. K novele Tyto zákony hodláme prosadit a rozvíjet na všech úrovních správy země. Ke třem z nich, které už leží ve Sněmovně, svoláme mimořádnou schůzi, aby začaly platit co nejdříve. Jde o novelu zákonů o evidenci skutečných majitelů, o svobodném přístupu k informacím a o střetu zájmů jsme už svolali mimořádnou schůzi. zájmů. Řadu z těchto jsme opatření prosazují Piráti od minulého volebního období. prosazovali už v minulém volebním období, tehdejší vláda je ale blokovala. Kvůli korupci přícházíme ročně každý rok příchází Česko o stovky miliard. miliard, které by se daly využít na podporu lidí a rozvoj země. 

 *„Kauzy posledních dní jsou jen špička ledovce. Korupce a mafiánské skupiny stále prorůstají do veřejných struktur na všech úrovních. Stát se proti tomu musí umět účinně bránit. Proto jsme připravili Pirátský protikorupční balíček, který zamezí korupci a ztransparentní českou politiku. Jednotlivé zákony musíme urychleně projednat,“* uvedl předseda poslaneckého klubu Pirátů Jakub Michálek. 

 Tisková zpráva: 
 [Kladivo na korupčníky: Piráti představili třináct zákonů proti zlodějinám a úplatkům. Svolají mimořádnou schůzi](https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/13-zakonu-proti-zlodejum-a-korupcnikum.html)

Zpět