Projekt

Obecné

Profil

Mediální výstup #40020

Aktualizováno uživatelem jakub dusanek před téměř 2 roky(ů)

Evropská Slídění cizích lidí v intimních zprávách a fotkách dětí se brzy může stát skutečností. Podle návrhu Evropské komise navrhuje prohledávání komunikace má být nově prohledávána veškerá soukromá komunikace, zda neobsahuje fotografie zneužívaných dětí. Zprávy včetně fotek a fotografií k plošnému sledování lidí. videí mají být prohledávány automatickými filtry, a to i v komunikaci zabezpečené šifrováním. Pro Piráty je návrh na plošné prolomení ústavního práva na soukromí nepřijatelný. Digitální gramotnost, možnost Piráti navrhují ochránit děti před online predátory hlavně výchovou k digitální gramotnosti. Platformy by měly umožnit rodičům zapnout bezpečnostní pojistky jako jsou filtry a nahlašování nevhodného obsahu a silnější policie by měla posílit kapacity policie jsou pro Piráty skutečným řešením. tuto oblast. 

 „Nelze dělat ze všech lidí sprosté podezřelé, protože si v rodinném chatu posílají fotky dětí z dovolené. V prolomení soukromí a v dalším šíření soukromých fotek a videí se skrývá obrovské riziko zneužití. Soukromé fotky našich dětí se dostanou k očím třetích osob. To je prakticky konec ústavního práva na soukromí. Právní experti nás upozornili na to, že plošné prolomení soukromí by bylo v rozporu s garancí základních práv. Proto budeme chtít k návrhu vydat tzv. žlutou kartu, aby komise od plošného prolomení soukromí ustoupila,“ uvedl Jakub Michálek, předseda poslaneckého klubu Pirátů. 

 Tisková zpráva: 
 [Piráti nesouhlasí s prolomením soukromí, které umožní úředníkům slídit v intimních fotkách. Děti ochrání lepší digitální gramotnost, bezpečnostní pojistky a větší kapacity vyšetřovatelů](https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/pirati-se-postavili-proti-prolomeni-soukromi-na-internetu.html)

Zpět