Projekt

Obecné

Profil

Podání #39125

Aktualizováno uživatelem Jan Hamal Dvořák před asi 2 roky(ů)

Prosím o zajištění publikace následujících otevřených dat státu, která jsou potřebná pro efektivní chod technických systémů strany: 

 - **Seznam zastupitelů** 
   Česky statistický úřad (ČSÚ) uveřejňuje zvolené zastupitele ihned po skončení voleb. Zastupitelé mohou složit mandát. Následně za ně nastupují náhradníci z téže kandidátní listiny, v pořadí dle výsledku voleb. Obce buď nepostupují informaci o takových změnách mandátů ČSÚ, nebo ČSÚ tyto změny už neuveřejňuje. Počínaje těmito volbami budeme kandidátní listiny evidovat elektronicky a budeme mít u kandidátů jednoznačnou vazbu na osobu v rámci našich systémů. Pokud bychom měli autoritativní informace o změnách mandátů (cca do 14 dnů od změny) k dispozici, můžeme navázat role těchto osob na mandáty a **odbourat práci AO a předsednictev**. 

 - **Seznam volebních místností** 
   Datové sady uveřejňované Českým statistickým úřadem (ČSÚ) neobsahují informace o volebních místnostech pro jednotlivé okrsky. Obce uveřejňují volební místnosti na svých úředních deskách a dalšími způsoby informují občany o tom, kam mají dorazit. Pokud by obce nahlašovaly volební místnosti ČSÚ, který by je uveřejňoval, bylo by možné aby si **občan vyhledal svou volební místnost na jednom místě**, případně vyhledal jinou ve své blízkosti, pokud disponuje voličským průkazem. Nám by to umožnilo informovat námi delegované komisaře do Okrskových volebních komisí a **nemuseli bychom dohledávat adresy volebních místností manuálně** s rizikem, že zastarají.

Zpět