Projekt

Obecné

Profil

Podání #37950

Aktualizováno uživatelem Vojtěch Pikal před více než 2 roky(ů)

Ahoj, 
 doručuji výsledné usnesení RV 69/2021 ve věci Upgrade pravidel pro členy a příznivce 

 ---- 
 ``` 
 Republikový výbor mění Pravidla pro členy a příznivce takto: 

 § 1a Ověření totožnosti 

 (1) V rámci registrace příznivce a přijímání člena se provádí ověření totožnosti. Ověření se opakuje po změně údajů potřebných k ověření totožnosti. 

 (2) Způsob ověřování totožnosti a okruh osob oprávněných ověřovat totožnost stanoví administrativní odbor vyhláškou. Ověření totožnosti jsou oprávněni provádět nejméně členové příslušného předsednictva oblastního sdružení. 

 § 2 Registrace příznivců 

 (1) Příznivci podávají žádost o registraci, ve které vyplní alespoň funkční kontakt a název krajského sdružení, případně místního sdružení, ke kterému chtějí náležet a údaje potřebné k ověření totožnosti. 

 (2) V rámci registrace příznivce ověří člen příslušného oblastního předsednictva znalost ideových cílů strany. 

 (3) Hostování (Čl 3. (4) Stanov) registrovaných příznivců není možné. 

 (4) Člen může v rámci ukončení členství, vyjma vyloučení, požádat o statut registrovaného příznivce a administrativní odbor ho zaregistruje bez nutnosti provádět ověření znalosti ideových cílů strany. 

 § 9 Pokrytí příspěvku 

 (4) Pokud nedojde k zaplacení členského příspěvku při vstupu do strany do 30 dnů od oznámení přijetí zájemci o členství, žádost o členství se ruší. 

 § 9a Pozastavení členství 

 (3) Pozastavením členství nezanikají členské povinnosti (čl. 3 (8) St), zejména povinnosti dle volebního řádu (§ 2, § 11 a další VŘ). Pokud k pozastavení došlo z důvodu nezaplacení členského příspěvku, nelze členství obnovit, dokud není dlužný příspěvek zaplacen. 

 § 9b Pozastavení funkce 

 (2) K výkonu funkce pozastavením uvolněné je povolán náhradník. Není-li k dispozici náhradník a je třeba funkci obsadit k řádnému obsazení orgánu, je zahájena dovolba. Pokud je pozastavení výkonu funkce obnoveno před uplynutím funkčního období, osoba se vrátí k výkonu funkce tam, kde orgán není plně obsazen. Na pozastavenou funkci je možno rezignovat běžným způsobem. 

 § 11 Zrušení registrace 

 Registraci příznivce může předsednictvo zrušit usnesením. V usnesení uvede důvod, pro který je registrace rušena. Důvod nesmí být diskriminační. Při zrušení registrace předsednictvo příznivce poučí, že rozhodnutí lze přezkoumat. 

 --- 

 ``` 
 Odkaz na hlasování [zde](https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?p=786418#p786418) 

 Hezký den!  
 Alena Říčková

Zpět