Projekt

Obecné

Profil

Mediální výstup #33627

Aktualizováno uživatelem Aleš Vopat před více než 3 roky(ů)

Žádné zákulisní hry ohledně výběru nového šéfa Po roce interpelací a upozorňování na skandální praktiky ve vedení antimonopolního úřadu nebudou, se našemu poslanci Vojtěchu Pikalovi podařilo se nám dotlačit vládu kabinet k vyhlášení otevřeného výběrového řízení! Podle původních informací návrhu odvolání Ing. Petra Rafaje z médií totiž bylo zřejmé, že si kabinet a prezident Miloš Zeman už vybrali svého favorita, a to bez transparentního zdůvodnění. Proti tomuto postupu jsme se ihned ohradili a interpelovali předsedu vlády. Současný šéf antimonopolního úřadu Petr pozice předsedy Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Rafaj rezignoval po řadě skandálů, i setkání s prezidentem republiky k jeho odvolání jsme ale museli vládu přes rok vybízet. 1. prosinci 2020. 

 Tiskové zprávy 
 * [Premiér až po roce zareagoval na kritiku Pirátů vůči vedení antimonopolního úřadu. Vláda konečně navrhne po řadě kauz odvolání jeho předsedy](https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/babis-po-roce-navhrne-odvolani-rafaje-z-uohs.html) 
 * [Interpelace Vojtěcha Pikala: Pirát Pikal se ptá, zda bude vláda řešit podezření předsedy ÚOHS](https://newweb.pirati.cz/tiskove-zpravy/interpelace-pikal-podezreni-na-rafaje-uohs.html) 
 * [Komentář Vojtěcha Pikala: Kauzy kolem šéfa ÚOHS Petra Rafaje dál narůstají a poškozují Česko. Piráti vyzývají prezidenta k jeho odvolání](https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/Zeman-by-mel-odvolat-Rafaje-prosazuji-Pirati.html) 

 * iDNES.cz - [Šéf antimonopolního úřadu Rafaj rezignoval, čelil tlaku kvůli korupci](https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/petr-rafaj-milos-zeman-urad-pro-ochranu-hospodarske-souteze.A201007_151438_ekonomika_flo) 
 * deník.cz - [Šéf antimonopolního úřadu Petr Rafaj předal Zemanovi svou rezignaci](https://www.denik.cz/z_domova/petr-rafaj-rezignace-antimonopolni-urad-20201007.html)

Zpět