Projekt

Obecné

Profil

Podání #33795

Aktualizováno uživatelem Vojtěch Pikal před více než 3 roky(ů)

Vážený republikový výbore, 

 rád bych vám tímto předložil návrh rozpočtu centrály strany pro příští rok společně s dalšími doprovodnými usneseními. 
 Rozpočet je s ohledem na očekávané volební zisky sestaven jako přebytkový a vyrovnaný bez ohledu na příspěvek za hlasy. 

 Zde je soubor návrhů usnesení: 
 > Návrh A: Republikový výbor **schvaluje** rozpočet centrály strany pro rok 2021, jak je obsažen v připojeném materiálu "Rozpočet - Záměry 3.pdf" na stránkách 6 a 7 ve sloupci "Rozpočet 2021"; 

 > Návrh B: Republikový výbor **bere na vědomí** odhad cashflow do voleb 2021 a konzervativní rozpočtový výhled 2021 až 2024, jak je obsažen v materiálu "Rozpočet - Záměry 3.pdf" na stránkách 6 a dalších; 

 > Návrh C: Republikový výbor **schvaluje** jednotlivé záměry, jak jsou obsaženy v materiálu "Rozpočet - Záměry 3.pdf" a "Mezioborové projekty"; 

 > Návrh D: Republikový výbor, v souladu s § 11 odst. (4) PraH věta 2. **zvyšuje** na 150 000,-) zvýšenou prahovou hodnotu pro republikové předsednictvo; dále ruší veškerá svá obdobná rozhodnutí o zvýšení nebo snížení z minulosti. 

 > Návrh E: Republikový výbor, v souladu s § 11 odst. (7) PraH **pověřuje** za sebe udělováním souhlasů se záměry poslanecký klubu do maximální výše v oblasti výdajů na činnost poslaneckého klubu; dále ruší veškerá svá obdobná rozhodnutí o zvýšení nebo snížení z minulosti. 

 (Pro úplnost se doporučuji rozhodně podívat na 9 bodů usnesení, které odhlasovalo předsednictvo. #33769 ) 

 Materiály jsou v souvisejícím úkolu #33769 ; nepovažuji za vhodné je sem kopírovat, aby nevznikala potřeba kontroly, že nedošlo mezi tím k úpravě. 
 Přikládám dále důvodovou zprávu, která je zejména exekutivním shrnutím největších změn a novinek v rozpočtu jako celku a v rámci jednotlivých položek. 
 A dále asi nejlépe poslouží tento souhrn výboje s pěkným grafem na konci: https://docs.google.com/spreadsheets/d/135vyjq3xfZfInW01a4q90OcFlbj3u3DZPgsYELT5cHQ/edit?usp=sharing 

 Upozorňuji, že není předkládán rozpočtový výhled ke schválení, ale pouze ke vzetí na vědomí, protože z hlediska centrály z hlediska příjmů a i výdajů v následujícím čtyřletém odbobi jsou naprosto kritické volby, volební úspěch, počet mandátů a počet hlasů a to vše jsou v tuto chvíli velké neznámé. Proto je rozhodnuto, že výhled bude vypracován a předložen až po volbách. 

 Mám za to, že návrhy lze projednávat v rámci jednoho jednání, kde pak v průběhu upravíme jak co bude hlasováno v prvním rozhodujícím hlasováním (jednotlivý usnesení zvlášť), tak případně jaké záměry či jiná usnesení, které budou potřebovat podrobnější diskuzi budou vyčleněna do dalšího hlasování.

Zpět