Projekt

Obecné

Profil

Mediální výstup #33353

Aktualizováno uživatelem Tomáš Guth Jarkovský před více než 3 roky(ů)

Polskem otřásly protesty proti rozsudku ústavního soudu, který zakázal polským ženám podstupovat interrupce z důvodu poškození plodu. Již předtím byla možnost podstupování interrupcí v Polsku značně omezena, což ženám odebíralo možnost volby a právo rozhodování o svém těle i budoucnosti. Náš poslanec František Kopřiva proto vyzval premiéra Babiše, aby česká vláda v případě zájmu umožnila polským ženám podstoupit tento lékařský zákrok v českých nemocnicích.   

 Tisková zpráva 
 * [Zákaz interrupcí je omezováním lidských práv. Piráti vyzývají vládu, aby pomohla polským ženám](https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/interrupce-polsko-dopis-vlade.html) 

 Média 
 * [DeníkN: Piráti vyzývají vládu, aby umožnila polským ženám podstoupit interrupci v českých zdravotnických zařízeních](https://denikn.cz/minuta/479022/) 
 * [Tiscali: Umožněte polkám interrupce, vyzvali Piráti vládu](https://zpravy.tiscali.cz/umoznete-polkam-interrupce-v-cr-vyzvali-pirati-vladu-498438) 
 * [Pražská Drbna: Umoýžněte polským ženám potraty v České republice, žádá opozice](https://prazska.drbna.cz/zpravy/spolecnost/3809-umoznete-polskym-zenam-potraty-v-ceske-republice-zada-opozice.html) 
 * [E15: Polky jezdí za potraty i do Česka. Ne všude jim vycházejí vstříc](https://www.e15.cz/domaci/polky-jezdi-za-potraty-i-do-ceska-ne-vsude-jim-vychazeji-vstric-1374877) 

Zpět