Projekt

Obecné

Profil

Mediální výstup #33352

Aktualizováno uživatelem Aleš Vopat před více než 3 roky(ů)

Žádné zákulisní hry při ohledně výběru nového šéfa antimonopolního úřadu nebudou. I přes řadu nesmyslných překážek ze strany vlády se totiž našemu poslanci Vojtěchu Pikalovi podařilo dotlačit kabinet k vyhlášení otevřeného výběrového řízení! O novém uchazeči na šéfa ÚOHS tak rozhodnou odborné předpoklady a nikoliv síť vlivných přátel. 

 Tisková konference 
 * [Po dlouhodobém tlaku Pirátů a nerozhodnosti vlády rezignoval šéf antimonopolního úřadu Petr Rafaj](https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/konec-sefa-uohs-rafaje.html) 
 * [Komentář Vojtěcha Pikala: Vláda schválila nesmyslnou podmínku pro uchazeče na post šéfa antimonopolního úřadu, vylučuje zájemce z řad veřejnosti. Piráti žádají nápravu](https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/antimonopolni-urad-ve-vyberku-vyrazuje-verejnost.html) 
 * [Vláda po kritice Pirátů odstranila nesmyslnou podmínku pro uchazeče na post šéfa antimonopolního úřadu](https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/antimonopolni-urad-vyberove-rizeni.html) 

 * Lidovky.cz - [Babiš vyhlásil výběrové řízení na šéfa antimonopolního úřadu, v době podání přihlášky prověrka nakonec není nutná](https://www.lidovky.cz/domov/babis-vyhlasil-vyberove-rizeni-na-sefa-antimonopolniho-uradu-v-dobe-podani-prihlasky-proverka-nakone.A201022_150323_ln_domov_lihem)

Zpět