Projekt

Obecné

Profil

Mediální výstup #31459

Aktualizováno uživatelem kristyna plasilova před téměř 4 roky(ů)

Piráti na mimořádné schůzi prosadili jedenáct usnesení k vyhodnocení průběhu první vlny pandemie koronaviru na území ČR a opatření k prevenci druhé vlny. Velká část přijatých návrhů pochází z plánu Pirátů Budoucnost řešíme teď. Mezi přijatými návrhy nechybí zadání úkolu Ministerstvu zdravotnictví k vypracování Pandemických stupňů pohotovosti nebo požadavek, aby vláda v minimálně tříměsíčních intervalech předkládala Poslanecké sněmovně informace o zvolených řešeních a přípravě na možnou další vlnu epidemie. 

 Vláda naopak nepřijala usnesení o poděkování Tchaj-wanu za darování zdravotních pomůcek. Otočila se zády i k medikům, kterým odmítla vyplatit odměnu za pomoc ve zdravotnických zařízeních, k lidem pracujícím na dohodu, kteří přes odvádění odvodů neobdrželi žádnou pomoc a neprošel ani návrh na vypracování investičního seznamu pro modernizaci zdravotnických zařízení. 

 [Všech 11 přijatých usnesení si můžete přečíst zde](https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/pirati-prosadili-jedenact-usneseni-k-reseni-koronakrize.html) 

 Další zdroje: 
 * [Tisková zpráva](https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/pirati-prosadili-jedenact-usneseni-k-reseni-koronakrize.html) 
 * [Sněmovna přijala preventivní opatření pro další vlny pandemie. Vládní poslanci naopak potvrdili ignoraci nejohroženějších skupin lidí a hájili pochybné nákupy ochranných pomůcek](https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/snemovna-prijala-preventivni-opatreni-pandemie.html) pomůcek]https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/snemovna-prijala-preventivni-opatreni-pandemie.html)  
 * Novinky.cz: [ODS a Piráti chtějí řešit postup vlády při koronaviru. Svolali mimořádnou schůzi](https://www.novinky.cz/domaci/clanek/ods-a-pirati-chteji-resit-postup-vlady-pri-koronaviru-svolali-mimoradnou-schuzi-40324926) 
 * iRozhlas.cz: [Opozice svolala mimořádnou schůzi sněmovny. Projednat chce nákupy pomůcek i státní podporu](https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/snemovna-mimoradne-jednani-vlada-postup-pandemie-podpora-ochranne-pomucky-nakupy_2005211411_tzr) 
 * Lidovky.cz: [Opozice může svolat mimořádnou schůzi sněmovny, chce ustavit komisi k nákupu pomůcek](https://www.lidovky.cz/domov/opozice-muze-svolat-mimoradnou-schuzi-snemovny-chce-ustavit-komisi-k-nakupu-pomucek.A200521_134817_ln_domov_ele) 
 * ČT24.cz: [Vyšetřovací komise k nákupu ochranných pomůcek nevznikne, sněmovna odmítla i poděkování Tchaj-wanu](https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3111734-zive-poslanci-dal-debatuji-o-postupu-vlady-pri-pandemii) 
 * Televize Nova: [Drahé respirátory, zvláštní nákupy. Poslanci řešili, jak vláda zvládla pandemii](https://tn.nova.cz/clanek/zvladla-vlada-pandemii-poslaci-to-proberou-na-mimoradne-schuzi.html) 
 * FTV Prima:[Živě k mimořádné schůzi](https://www.facebook.com/watch/live/?v=559126821701288&ref=watch_permalink) 
 * Českénoviny.cz: [Opozice chce ustavit komisi k nákupu pomůcek na mimořádné schůzi](https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/opozice-chce-ustavit-komisi-k-nakupu-pomucek-na-mimoradne-schuzi/1893656)

Zpět