Projekt

Obecné

Profil

Mediální výstup #31345

Aktualizováno uživatelem Aleš Vopat před téměř 4 roky(ů)

Zastavili jsme vládní snahu vysát z veřejných rozpočtů  100 miliard korun, kterými vláda chtěla dotovat velké firmy a holdingy. Vláda totiž narychlo Sněmovnou tlačila návrh umožňující firmám, které byly loni a předloni v zisku a letos budou ve ztrátě, aby si daně, které zaplatily loni, nechaly vrátit. Pokud by nařízení prošlo, jednalo by se o největší zásek do veřejných rozpočtů za celé období koronakrize. Po tlaku našeho naše poslance Mikuláše Ferjenčíka se však nakonec povedlo zastropovat maximální daňovou ztrátu na 30 milionů, podobně jako je tomu v ostatních zemích EU. 

 Mediální výstupy: 
 * Tisková zpráva - [Piráti varovali před obřím propadem v příjmech obcí. Podařilo se jim snížit riziko miliardových ztrát u samospráv i podpořit výhodné půjčky](https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/pirati-upravili-spatny-navrh-mfcr.html) 
 * Tisková zpráva - [Sněmovní hra až o 100 miliard: Piráti chtějí zabránit dalšímu výpadku v příjmech státu a obcí](https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/100-miliard-rozpocet.html) 
 * iDnes - [Nižší DPH u hotelů i kulturních akcí. Snížit základ daně bude možné i zpětně](https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/snemovna-odpusteni-socialnich-odvodu-danovy-balicek-snizeni-dph.A200529_030956_domaci_kop?) 
 * Seznamzpravy.cz - [Poslanci nastavili strop, aby z Česka nebylo smetiště ztrát](https://www.seznamzpravy.cz/clanek/dobrovolnici-na-taborech-dostanou-volno-navic-rozhodla-snemovna-107957) 
 * denik.cz - [Odpuštění odvodů i uplatnění daňových ztrát. Sněmovna schválila úlevy firmám](https://www.denik.cz/podnikani/podnikatele-firmy-danova-ztrata-koronavirus-20200529.html)

Zpět