Projekt

Obecné

Profil

Mediální výstup #30340

Aktualizováno uživatelem Aleš Vopat před asi 4 roky(ů)

Vyslali jsme společně Piráti a STAN se STAN shodli na nominaci společného kandidáta do Ústředního krizového štábu. Strany věří, že ekonomické dopady budou teď největší výzvou. Společným nominantem nominandem se proto stal doc. RNDr. Filip Matějka, Ph.D., který se specializuje na makroekonomii, ekonomickou teorii, ekonomii informací a behaviorální ekonomii a pomocí ekonomických teorií vysvětluje chování lidí a státu. 

 Informace: 
 * Tisková zpráva [Piráti společně se STAN nominují do krizového štábu ekonoma Filipa Matějku](https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/filip-matejka-nominace-piratu-stan-krizovy-stab.html) 

 Další zdroje: 
 * ČTK: [Opozice nabízí do krizového štábu lékaře, vojáka či ekonoma](https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/opozice-nabizi-do-krizoveho-stabu-lekare-vojaka-ci-ekonoma/1871377)  
 * iDnes: [Opozice nabízí první jména do krizového štábu. Žádné politiky, říká Babiš](https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/ustredni-krizovy-stab-opozice-babis-nabidka-tri-mista-pirati-stan-matejka.A200325_142638_domaci_kop) 
 * DeníkN: [Na tři křesla v Ústředním krizovém štábu už mají kandidáty všechny opoziční strany](https://denikn.cz/minuta/325519/)  
 * iDnes: [Recept na krizi? Deset tisíc pro každého, říká ekonom Matějka](https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/filip-matejka-ekonom-rozhovor-koronavirus-krize-ekonomika.A200325_161407_ekonomika_kou) 
 * Respekt: [Každému deset tisíc korun, pomoc musí být jednoduchá](https://www.respekt.cz/rozhovor/kazdemu-deset-tisic-korun-pomoc-lidem-musi-byt-jednoducha)

Zpět