Projekt

Obecné

Profil

Programový cíl #28161

Aktualizováno uživatelem Zuzana Ujhelyiová před asi 4 roky(ů)

Chceme cíleně přispívat na vzdělávání učitelů včetně zajištění peněz na suplování během jejich vzdělávání. Zajistíme školám zdroje na kvalitní administrativu. 

 Pro kvalitní výuku žáků je důležité, aby učitel měl přehled a dostatečné znalosti o moderních přístupech ke vzdělávání. Pomůžeme učitelům sdílet mezi sebou vlastní zkušenosti s výukou, zajistit bezplatné kurzy a poskytovat dotace na kurzy placené. Zajistíme dostatečnou informovanost o právě probíhajících kurzech. 

 Podpoříme odměny pro výchovné poradce, psychology, speciální pedagogy a preventisty tak, aby se mohli adekvátně věnovat administrativní činnosti a byli za ni řádně ohodnoceni. Administrativní pracovník nemůže znát potřeby jednotlivých žáků a nedokáže tedy efektivně jednat s žáky, rodiči a pedagogicko-psychologickými poradenskými pracovišti. Zajistíme pro pracovníky školského poradenského pracoviště dostatek financí, tedy i času pro administrativní činnost spojenou s péčí o jednotlivé žáky. Podporujeme zvýšení kapacit poradenských pracovišť.

Zpět