Projekt

Obecné

Profil

Programový cíl #28151

Aktualizováno uživatelem Zuzana Ujhelyiová před asi 4 roky(ů)

Pomůžeme školám vytvořit moderní komunikační kanály pro zefektivnění prezentace a předávání informací. Podpoříme komunikační platformy pro pedagogy k setkávání a sdílení zkušeností mezi sebou i směrem k rodičům. Zajistíme školám přístup ke kvalitnímu softwaru a elektronickým výukovým materiálům bez zbytečných nákladů. 

 Pomůžeme školám vytvořit moderní a přehledné webové stránky, kde budou srozumitelně prezentovat koncepci školy. Prosadíme elektronické zveřejnění Školních vzdělávacích programů. Podporujeme zavedení elektronických třídních a žákovských knih. Rádi bychom zavedli čipové vyzvedávání žáků z mateřských škol a školních družin. Zajistíme centrální on-line registrace do MŠ. 

 V době mohutné digitalizace a dostupnosti materiálů potřebujeme ve školách umět pracovat s internetovými zdroji a využívat je ve výuce. Elektronické verze učebnic usnadňují žákům i učitelům přístup k materiálům a v kombinaci s interaktivní tabulí zrychlují možnost řešení úloh přímo při výuce. Učitelé by měli umět vyhledávat vhodné elektronické materiály k danému učivu. Měli by mít možnost je navzájem i s rodiči sdílet a předávat si zkušenosti o způsobu jejich využití při výuce. Podporujeme zavádění internetových aplikací, jako jsou Bakaláři, či Škola OnLine.

Zpět