Projekt

Obecné

Profil

PSP - střednědobý cíl #27527

Aktualizováno uživatelem Michal Macek před asi 4 roky(ů)

**Anotace**: *Anotace*: 

 **User story**: *User story*: Jako občan chci, aby ČR byla progresivní zemí, kde se dobře žije všem skupinám, a vystupovala aktivně proti bezpráví ve světě.  

 **Kontext**: *Kontext*: V různých koutech světa dochází k systematickému i nárazovému porušování základních lidských práv. ČR by měla aktivně hájit tyto hodnoty ve světě. Piráti se ozvou, když to vláda nedělá.  
 Návrh politického řešení: Propisovat lidská práva do diplomacie. Pravidelně vyzývat vládu ke krokům, psát petice, organizovat protesty, spolupracovat celosvětově s relevantními politiky a diplomaty. 

 **Programová opora**: *Programová opora*: Ohnisko pirátského programu (https://www.pirati.cz/program/dlouhodoby/ohnisko/) 

 **Spojenci**: *Spojenci*: STAN, TOP09, částečně KDU-ČSL a ČSSD, neziskový sektor  

 **Odpůrci**: *Odpůrci*: Extremisté, nacionalisté a jednotlivci, kteří (ekonomicky) profitují ze vztahů se zeměmi porušující lidská práva  

 **Navrhované *Navrhované kroky (milníky)**: (milníky)*: 
 4 velká témata do konce volebního období - každé po 25 %, např.  
 Manželství pro všechny  
 Zákon o ochraně lidských práv  
 Akce typu protest proti turecké invazi  
 Zpráva o diskriminaci v Radě Evropy  

 **Odhad *Odhad celkových nákladů**: nákladů*: K diskusi 

 **Pracovní *Pracovní skupina či mechanismus**: mechanismus*: Lidskoprávní tým sleduje dění v ČR a připravuje stanoviska, návrhy a stanoviska. EZO tým dělá totéž ve světě.  

 **Mediální rizika**: *Mediální rizik*a: Z opozice jsou to především symbolická gesta. Jsme označováni za neomarxisty atd.  

 **Předpokládané *Předpokládané medializované parlamentní výsledky**: výsledky*: Jedná se primárně o reaktivní prioritu, výsledky tedy nejde konkrétně odhadovat.

Zpět