Projekt

Obecné

Profil

Podání #44080

uzavřený

Osobní kampaň v Evropských volbách

Přidáno uživatelem Jiří Kárský před asi 2 měsíce(ů). Aktualizováno před asi 1 měsíc.

Stav:
Dokončen
Priorita:
Vysoká
Přiřazeno:
-
Začátek:
06.03.2024
Uzavřít do:
% Hotovo:

0%

Odhadovaná doba:

Popis

Vážené RP,

obracím se na Vás jako na vrcholný politický orgán strany, abych požádal o instrukci směrem k VV a také kanceláři jako administrátorovi finančních otázek kampaní.

Jedná se o otázku osobní kampaně kandidátů, kde je potřeba vyjasnit přípustnost a případný postup vykazování výdajů.
Podle mých informací, se několik kandidátů do EP chystá vést svoji vlastní agitaci nad rámec společné kampaně organizované CVŠ.
Dle dohledového úřadu je to možné a jsou pro to dva postupy:
a) výdaje bude přes osobní transparentní účet hradit kandidát, který musí shromažďovat veškeré doklady pro předání na centrálu a následně strana vše vykáže v závěrečné zprávě
b) kandidát uzavře se stranou smlouvu o osobním vkladu do kampaně formou BUP-bezúplatného plnění (smlouvu by za stranu uzavíralo RP, případně VV) a vykazuje se jako běžné BUP od fyzické osoby

Vzhledem k politickému aspektu je vhodné, aby o postupu jednotném pro všechny kandidáty rozhodlo RP, ideálně do příštího zasedání VV.

Děkuji
Jiří Kárský


Související úkoly

související s Republikové předsednictvo - Podání #44090: Instrukce k evidenci výdajůV řešení (diskutuje se)Mikuláš Ferjenčík08.03.2024

Akce

Aktualizováno uživatelem Ivan Bartoš před asi 1 měsíc

Republikové předsednictvo nesouhlasí s vedením osobnostních kampaní, které nejsou v souladu se strategií kampaně a apeluje na kandidáty zvolené v primárních volbách, aby se podíleli na kampani ve prospěch celé strany. RP přijme dar ve výši 100 tisíc korun jako příspěvek do celkového rozpočtu na kampaň do EP 2024, z navržených výdajů lze peníze čerpat na asistenci, případně na proplácení drobných výdajů dle PraH.

Žádáme zároveň lídra kandidátky do EP a čelní kandidáty a kandidátky, aby spolu s kandidátem, který o osobnostní kampani uvažuje, hledali společné řešení, které bude přijatelné pro všechny Pokud to nebude možné, doporučujeme nějakou formu mediace ve spolupráci s ombudsmankou.

Aktualizováno uživatelem Denisa Horáková před asi 1 měsíc

  • Soukromý změněn z Ano na Ne

Aktualizováno uživatelem Denisa Horáková před asi 1 měsíc

Aktualizováno uživatelem Denisa Horáková před asi 1 měsíc

  • Stav změněn z Nový na Dokončen

Také k dispozici: Atom PDF