Projekt

Obecné

Profil

Podání #43624

uzavřený

PPEU - nominace Spitzenkandidáta pro eurovolby

Přidáno uživatelem Michal Gill před 4 měsíc(ů). Aktualizováno před 4 měsíc(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
Začátek:
19.12.2023
Uzavřít do:
19.01.2024
% Hotovo:

100%

Odhadovaná doba:

Popis

Ahoj,
na sjezdu PPEU v sobotu 16.12. jsme byli vyzváni k nominaci tzv. Spitzenkandidáta, tj. abychom nominovali jednoho z lidí na naší kandidátce do EP na potenciálního předsedu Evropské komise v případě, že by Piráti vyhráli Eurovolby napříč Evropou. Ano, nestane se to, ale i tak chce PPEU někoho nominovat, ježto je to už tradice. Za české Piráty tedy musíme nejpozději do 19. ledna 2024 přijít s jedním jménem kandidáta.

Prosím tímto RP o vyjádření, jak našeho nominanta vybrat. V úvahu za mě po konzultaci s Mikim Peksou a Vojtou Pikalem přichází naprosto cokoli mezi tím, že monokraticky vyberu já (Marcela) jako vedoucí ZO, a tím, že to předhodíme CFku jako regulérní volbu (a to na 99 % zvolí Marcela). Osobně se kloním k tomu to nehrotit a vybrat Marcela autoritativně z pozice RP na základě proběhlých hlasování (lídr kandidátky, jediný adept na komisaře). Považuji za PR riziko nechávat to znovu na členské základně, když už ho k tomu předchozí volby předurčují. Jakkoli jsem přesvědčen, že by ho CF zvolilo, přijde mi, že by už samo vyhlášení další volby o téměř tom samém mohlo být disinterpretováno jako jakési vyjádření nedůvěry. Předem díky za Váš názor či rozhodnutí v této věci.

Pro více informací je zde vlákno PPEU k tomu, co se po nás chce: https://discourse.european-pirateparty.eu/t/proposal-to-elect-european-pirate-lead-candidates/550

Aktualizováno uživatelem Blanka Charvátová před 4 měsíc(ů)

Na základě debaty s ostatními členy republikového předsednictva a také i s ohledem na výsledek rozhodnutí celostátního fora týkající se kandidáta České pirátské strany na eu komisaře, navrhuji nominovat na výše zmíněnou pozici na potenciálního předsedu Evropské komise Marcela Kolaju.

Aktualizováno uživatelem Blanka Charvátová před 4 měsíc(ů)

A zaroven hlasuji pro

Aktualizováno uživatelem Martin Jiránek před 4 měsíc(ů)

Pro

Aktualizováno uživatelem Marcel Kolaja před 4 měsíc(ů)

Zdržuji se (střet zájmů)

Aktualizováno uživatelem Ivan Bartoš před 4 měsíc(ů)

Hello. Hlasuji pro MK!

Aktualizováno uživatelem Denisa Horáková před 4 měsíc(ů)

  • % Hotovo změněn z 0 na 100
  • Přiřazeno nastaven na Michal Gill
  • Stav změněn z Nový na Dokončen

Schváleno.

Také k dispozici: Atom PDF