Projekt

Obecné

Profil

Podání #43521

uzavřený

Změna úrovně členství v PPI

Přidáno uživatelem Michal Gill před 5 měsíc(ů). Aktualizováno před 22 dny(ů).

Stav:
Odmítnutý
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
-
Začátek:
30.11.2023
Uzavřít do:
% Hotovo:

0%

Odhadovaná doba:

Popis

Ahoj,
na základě četných diskusí s členy RV, odsouhlasení mezi členy ZO (zde: https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?p=854302#p854302) bych chtěl RV požádat o hlasování ve věci změny českého statusu v rámci Pirate Parties International z plného členství na pozorovatelské.

Podrobněji je situace rozebrána v tomto vlákně (https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?t=65072), ale stručně to shrnu: PPI v poslední době, a především od zvolení nového vedení v lednu 2023, nevyvíjí prakticky žádnou činnost. Z mého pohledu fakticky ztratilo smysl platit ročně 1000 eur za náš hlas v této organizaci (který má sílu 1/27 celku). Krok vnímám především jako pošťouchnutí ostatních kolegů ve vedení organizace, aby projevili vůli vyvíjet více činnosti, a proto navrhuji pouze změnu členství z plného na pozorovatelské. Přijdeme o hlasovací právo, ale zachováme si přístup ke všem jednáním i na půdu OSN.

Moc se omlouvám za zpoždění. Nějak jsem si vsugeroval, že už to máme vyřešeno a nikdy vám to písemně nepředložil. Mea culpa. Pročež je na to také velmi málo času, jelikož se sjezd PPI, na kterém bych vystoupení rád provedl, odehraje již 8. prosince. Pokud se to ale v RV do té doby nestihne zprocesovat, vůbec nic se neděje a máme čas do konce prosince, než naběhne nové zúčtovací období a bylo by třeba zaplatit členský příspěvek za další rok. Z pohledu rozpočtu ZO počítám s oběma variantami: v PPI se příspěvky platí za rok zpětně, tj. z rozpočtu na rok 2024 se zaplatí příspěvky na rok 2023, přičemž na základě vašeho rozhodnutí bude přizpůsoben rozpočet na rok 2025, kdy by se platily příspěvky PPI za rok 2024.

Předem děkuji za zahájení jednání a jsem kdykoli k dispozici pro případné dotazy.


Související úkoly

související s Republikové předsednictvo - Podání #43599: Doporučení RP ohledně členství Pirátů v PPIDokončen14.12.2023

Akce

Aktualizováno uživatelem Michal Gill před 5 měsíc(ů)

EDIT: V sobotu proběhl sjezd PPI a situace se výrazně posunula. Poprosím prozatím neřešit. V neděli jsem poreferoval na RP s doporučením změnu členství nerealizovat. Během tohoto týdne by mělo RP přijít se stanoviskem v této věci.

Výrazně se změnilo vedení a ve víru naštvanosti teatrálně rezignovala předsedkyně, otevírajíce dveře docela podstatným změnám ve vedení organizace. Nedělám si zásadní iluze o tom, že to teď půjde jako po drátkách, ale po roce jsou aspoň v čele lidi, kterým důvěřuju (Gregory Engels a Keith Goldstein).

Aktualizováno uživatelem Denisa Horáková před 5 měsíc(ů)

Ahoj,

přidávám sem usnesení RP, které bylo odhlasováno zde.

Republikové předsednictvo
1. na základě nových informací týkajících se změn ve vedení organizace PPI doporučuje zachovat aktuální plné členství České pirátské strany v této organizaci.

Aktualizováno uživatelem Denisa Horáková před 5 měsíc(ů)

  • související s Podání #43599: Doporučení RP ohledně členství Pirátů v PPI přidán

Aktualizováno uživatelem Michal Gill před 5 měsíc(ů)

Vzhledem k rozhodnutí RP za ZO doporučuji tento podnětu uzavřít a nepřijímat žádné usnesení. RV je nicméně suverén a je to na vás.

Aktualizováno uživatelem Radka Musilová před 22 dny(ů)

  • Stav změněn z Nový na Odmítnutý

Také k dispozici: Atom PDF