Projekt

Obecné

Profil

Podání #43194

otevřený

Právo zápisu na pirátské fórum jen pro fyzicky identifikované osoby

Přidáno uživatelem Zdeněk Hřib před 8 měsíc(ů). Aktualizováno před 6 měsíc(ů).

Stav:
V řešení (diskutuje se)
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
-
Kategorie:
-
Začátek:
26.09.2023
Uzavřít do:
% Hotovo:

0%

Odhadovaná doba:

Popis

Objevily se případy, kdy na naše fórum začaly psát účty s falešnou identitou a nadhazovat nějaká témata. Bohužel na to naskakují i někteří členové nebo RP, kteří to berou jako relevantní iniciaci diskuze a začnou skutečně reálně dané téma vážně diskutovat, byť může být sebevíce absurdní. Následně hrozí mediální shitstorm s titulkem "Piráti na fóru řeší ......" i s citacemi fejkových účtů. Toto je nebezpečná situace, protože umožňuje de-facto vedení hybridních mediálních útoků proti nám. To je problém zejména v době voleb ale obecně vlastně kdykoliv.

Šlo by nastavit naše forum tak, aby tam nemohli do žádné sekce psát lidi co je nemáme fyzicky identifikovane? Tedy aby právo zápisu měli jen členové a fyzicky identifikovaní RP? Právo pro čtení by mělo být zachováno beze změn.

Aktualizováno uživatelem Vojtěch Pikal před 6 měsíc(ů)

Šlo, ale asi nejsem ochoten to implementovat;

1) Máme nějaké členy a RegP, které nemáme formálně ověřené
2) Ne všichni naši dodavatelé jsou členové nebo RegP nebo ověření
3) Máme na fóru sekce jako Pirátská poradna
4) Obecně hájíme právo na anonymitu na internetu a fórum slouží jako možnost kontaktovat naše zastupitele nebo možnost obecné veřejnosti zapojit se do nějakých politických diskuzí.

Asi to chce případnou nějakou širší diskuzi nad strukturou fóra, jestli mají být omezeny veřejné prostory nebo místa, kam můžou psát neregistrovaní návštěvníci nebo registrovaní.

Aktualizováno uživatelem Vojtěch Pikal před 6 měsíc(ů)

  • Stav změněn z Nový na V řešení (diskutuje se)

Také k dispozici: Atom PDF