Projekt

Obecné

Profil

Podání #42800

uzavřený

Žádost k pokračujícím výběrovým řízením

Přidáno uživatelem Daniel Mazur před 9 měsíc(ů). Aktualizováno před 9 měsíc(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
-
Začátek:
15.08.2023
Uzavřít do:
% Hotovo:

100%

Odhadovaná doba:

Popis

Ahoj,

na prvním jednání pražského PKS, pražského klubu zastupitelů a zástupkyněmi PO navrhla Jana Koláříková, aby klub pro další výběrová řízení do sekretariátů radních rozšířil hodnotící komisi o zástupce Kontrolní komise. Následně jsme si (v rovině vedoucí PO a předseda klubu zastupitelů) na tomto jednání řekli, že pokud jít tímhle směrem, neměl by asi být tento člen KK hodnotícím členem, protože i takové VŘ následně může být předmětem jednání Kontrolní komise.

V návaznosti na vyhlášení nových VŘ na pozice v sekretariátech členů Rady hl. m. Prahy se proto obracím na Personální odbor, aby tuto iniciativu znovu zvážilo a pokud ji považuje za prospěšnou, pak:
a) připravil změnu doporučení pro výběrová řízení, aby odpovídalo tomuto opatření, a
b) vyjednal u Kontrolní komise přísedícího, který by naplnil smysl daného opatření u běžících VŘ (s termíny pro zasílání přihlášek 18. resp. 20.8.), tj. pomohl k ještě větší transparentnosti otevřených VŘ.

Připomínám, že v současnosti hodnotící komise pro tato VŘ sestává z (přepnu do generického feminina): dotčené uvolněné zastupitelky, 1 zástupkyně Personálního odboru, 1 zástupkyně PKS, 1 zástupkyně klubu.

Děkuji za spolupráci.
Dan Mazur

Aktualizováno uživatelem Jana Koláříková před 9 měsíc(ů)

Ahoj Dane,
tento návrh se týkal pouze jednoho výběrového řízení a byl v úrovni doporučení nikoli povinnosti. Pokud se touto cestou budete chtít ubírat (což můžete a nemusíte), dedikovaná členka komise za PO může členy KK oslovit. Na jednání byla taktéž přítomná, takže info má.
Změna doporučení pro výběrová řízení není nutná, neboť se jedná o ojedinělý případ.

Aktualizováno uživatelem Jana Koláříková před 9 měsíc(ů)

  • % Hotovo změněn z 0 na 100
  • Stav změněn z Nový na Dokončen

S Lindou domluveno, ozve se ti.

Aktualizováno uživatelem Linda Kašpárková před 9 měsíc(ů)

KK byla požádána o vyslání svého zástupce nebo zástupkyně, aby asistoval/a u výběrového řízení na poradce / poradkyni Jany Komrskové.

https://redmine.pirati.cz/issues/42807

Také k dispozici: Atom PDF