Projekt

Obecné

Profil

Podání #42643

uzavřený

Dotaz

Přidáno uživatelem Lukáš Kolářík před 9 měsíc(ů). Aktualizováno před 9 měsíc(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
-
Začátek:
26.07.2023
Uzavřít do:
% Hotovo:

100%

Odhadovaná doba:

Popis

Ahoj, protože se mi stále ještě nikdo z RP neozval, volím tuto oficiální cestu a mám několik dotazů.

  1. Z jakého důvodu jsem nebyl přizván na jednání ve kterém RP řešilo záležitosti vycházejí v bulvárním tisku týkající se mé osoby a na kterém bylo vydáno stanovisko nebo proč jsem nebyl vyslechnut před jeho vydáním?
  2. Jakou cestou bylo toto stanovisko předáno novinářům?
  3. Zda se v tuto chvíli, na základě nových informací, uvažuje o nějaké revokaci tohoto stanoviska?
  4. Pokud neuvažuje, tak kdy mi bude oficiálně zasláno (komunikaci přes média neberu), abych se proti němu mohl začít oficiální cestou bránit, respektive proti jeho částem.

Předem děkuji za odpovědi

LK

Aktualizováno uživatelem Martin Jiránek před 9 měsíc(ů)

Odpověď RP:

Ahoj Lukáši,
klidně můžeš komukoliv z nás zavolat či se s námi sejít, pokud se chceš na něco zeptat. Oficiálně tedy odpovídáme:

  1. RP na svém pravidelném zasedání 23. července 2023 projednávalo neveřejně za přítomnosti zástupce kontrolní komise bod “Nedávné kauzy, poučení a následné kroky”. Z tohoto bodu vyšlo pro členy dané stanovisko. Vzhledem k tomu, že jsi předmětnou záležitost zhruba od začátku července průběžně probíral s předsedou strany Ivanem Bartošem, který o ní následně informoval ostatní členy RP na neveřejném jednání 9. července, nebylo potřeba tě na poslední zasedání RP zvát přímo. Tvůj následný popis incidentu na fóru nám potvrdil, že námi zjištěné informace byly pro přípravu stanoviska dostatečné.

  2. Jakou cestou se stanovisko dostalo k novinářům, nevíme. My jsme novinářům nic nepředávali a ani jsme nikoho k předání novinářům nepověřili. Stanovisko bylo umístěno do uzavřené části fóra a na Zulip. Čtenáře (členy a členky) jsme navíc přímo informovali, že toto stanovisko je určeno jen pro členy a nemá se pouštět ven.

  3. RP o revokaci stanoviska neuvažuje. I vzhledem k tvému popisu situace, který jsi umístil na fórum, si myslíme, že naše vyjádření bylo korektní a pro danou situaci s přihlédnutím k širokému spektru okolností vyvážené.

  4. Stanovisko bylo určeno pro stranu a je oficiálně k dispozici na fóru zde: https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?p=848394#p848394

Aktualizováno uživatelem Denisa Horáková před 9 měsíc(ů)

  • % Hotovo změněn z 0 na 100
  • Stav změněn z Nový na Dokončen

Také k dispozici: Atom PDF