Projekt

Obecné

Profil

Podání #42601

uzavřený

Nominace Lenky Zátorské na pozici náměstkyně ministra vnitra

Přidáno uživatelem Ivan Bartoš před 10 měsíc(ů). Aktualizováno před 6 měsíc(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
-
Začátek:
19.07.2023
Uzavřít do:
% Hotovo:

100%

Odhadovaná doba:

Popis

Vážení,

na základě dohodnutého postupu pro oznamování nominací republikovému výboru, viz zápis z porady jednatelů 9.2.2023 zde, předkládám informaci o jmenování náměstkyně Lenky Zátorské na MV. Na tuto pozici Lenku Zátorskou a RT Informatika tuto nominaci projednal dne 14. 7. 2023, následně také RT Vnitro a bezpečnost dne 18.7.2023. Stejně tak jsem tuto nominaci předjednal s poslanci podle dohody o nominacích.

Tato změna je vynucena na základě rezignace dosavadního náměstka na ministerstvu vnitra Lukáše Koláříka. Hlavní úlohou námi nominovaného náměstka na MV - tak jako dosud - je zajišťovat hladkou součinnost s MV v otázkách digitalizace, protože pod MV spadaly nebo stále spadají klíčové agendy a instituce digitalizace - Czech Pointy, spisové služby, OHA, NAKIT apod.

Lenka Zátorská má mnoho pracovních zkušeností, přičemž pro pozici náměstkyně by měla uplatnit zejména aktuální praxi z vládního angažmá, kdy byla od nástupu do vlády ředitelkou kabinetu vicepremiéra Ivana Bartoše na Úřadu vlády. Je tedy od začátku plně ponořena do transformačních procesů v rámci digitalizace včetně souvisejících zákonů, personálií i specifik včetně oblastí bezpečnostních přesahů a měla by na tuto činnost plynule navázat v nové pozici.

S Pirátskou stranou navázala spolupráci na přelomu roku 2020/2021, kdy pomáhala analytickému týmu poslaneckého klubu s přípravou na potenciální vládní angažmá. Zejména v oblasti řízení lidí, projektovým řízením a také transformačními projekty, které absolvovala během své bohaté pracovní kariéry. Více viz v přiloženém životopise. Přestože je Lenka Zátorská “nepolitickým” odborníkem, bude pravidelně reportovat na jednání našeho odborného týmu pro digitalizaci, tak také což bylo potvrzeno na jednání 18.7. pro tým Vnitro a bezpečnost.

Výběr proběhl na základě přímé nominace, tedy na základě předchozí zkušenosti ve vedení kabinetu a z důvodu nutnosti zajistit hladkou výměnu a kontinuitu činností v oblasti digitalizace, kde je nutné urgentně pracovat na dokončení delimitace a věcech souvisejících s nastartováním plného fungování Digitální a informační agentury, a to po dohodě s ministrem vnitra, jemuž jmenování přísluší.

Přílohy:
Životopis Lenky Zátorské
Zápis z jednání RT Vnitro a bezpečnost:
https://codimd.pirati.cz/-CMhFVxcRyGvbWRoXq7ZWQ?view
Zápis z jednání RT Informatika:
https://codimd.pirati.cz/s/Ew96piZII#


Soubory

LZatorska__CV.pdf (446 KB) LZatorska__CV.pdf Ivan Bartoš, 19.07.2023 11:08

Aktualizováno uživatelem Jakub Michálek před 10 měsíc(ů)

Díky za info, bereme na vědomí a držíme palce v budoucí práci.

Aktualizováno uživatelem Alena Říčková před 6 měsíc(ů)

  • % Hotovo změněn z 0 na 100
  • Stav změněn z Nový na Dokončen

Také k dispozici: Atom PDF