Projekt

Obecné

Profil

Úkol #42524

uzavřený

Dlouhodobý úkol #43338: Usnesení PKS 2022-2024

Záměr na analytické práce pro Klub zastupitelů hl. m. Praha a žádost o DPP

Přidáno uživatelem Daniel Mazur před 10 měsíc(ů). Aktualizováno před 6 měsíc(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
-
Cílová verze:
-
Začátek:
04.07.2023
Uzavřít do:
% Hotovo:

100%

Odhadovaná doba:
Smlouva:

Popis

Vážené předsednictvo Pražského krajského sdružení Pirátské strany,

jako předseda zastupitelského klubu se na Vás obracím s žádostí o schválení záměru na úhradu práce našeho protikorupčního analytika, pana Martina Kameníka, při výběrových řízeních do dozorčích rad městských společností. (https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?t=64064) (https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?p=843511#p843511)

Důvody: Při zahajování výběrových řízení jsme přes personální odbor žádali o zajištění práce analytika pro background checky kandidátů. Dva ze tří protikorupčních analytiků se hlásili do dozorčích rad a nebyli jsme tedy schopni využít jejich služeb. Martin Kameník byl jediný, kdo byl schopen nám poskytnout potřebné služby. Ale kvůli nabité pracovní době na magistrátu nebyl schopen analytickou práci vykonávat ve své běžné pracovní době, tedy v celém potřebném rozsahu. Nakonec si práci dělí s Danielem Urbánkem, který má také omezené možnosti čerpání hodin z jiného rozpočtu. Nicméně tím, že není Daniel Urbánek zaměstnancem magistrátu jsme schopni jeho práci uhradit formou zkráceného úvazku či dohody jinou cestou (tj. není předmětem této žádosti).

Klub HMP v rámci přípravy VŘ odhlasoval 29.3.2023 alokaci 50 500 Kč na práci 2 analytiků dohromady. záznam usnesení a hlasování Doručuji toto jako podklad, kdy nastala vůle klubu a v jakém znění.

S Martinem Kameníkem jsme se dohodli na hodinové sazbě 450 Kč, přestože původně požadoval minimálně 500 Kč/hod. Sazba 450 korun na hodinu odpovídá sazbě, která se používá v rámci dohod (DPP/DPČ) na Magistrátu hlavního města Prahy. Stran formy nemůžeme ale použít dodavatelský vztah. Martin Kameník má pozastavenou živnost, a proto není schopen jednorázově tuto částku vyfakturovat. Dohoda s Martinem je tedy taková že bude jeho práce sjednána formou dohody o provedení práce na 3 až 4 měsíce s maximální měsíční částkou 9 999 Kč a maximální celkovou částkou 27 000 Kč.

Prosíme tedy o
1) schválení tohoto záměru s celkovým limitem 27 000,- Kč s cílem zajistit transparentnost a spravedlivost výběrových řízení do dozorčích rad městských společností. Odhadovaný limit záměru představuje 60 hodin práce á 450 Kč/hod. Tento výdaj náleží do rozpočtová položky "Výdaje klubu zastupitelů MHMP" (https://piroplaceni.pirati.cz/rozpocet/polozka/2917/).
2) zadání Personálnímu odboru strany vytvoření DPP pro Martina Kameníka se shora uvedenými parametry.

Děkujeme za spolupráci.
Daniel Mazur


Soubory

Aktualizováno uživatelem Jiří Belšán před 10 měsíc(ů)

  • Projekt změněn z Kancelář KS Praha - podatelna na Krajské sdružení - PKS
  • Fronta změněn z Podání na Úkol

Aktualizováno uživatelem Simona Mikušová před 9 měsíc(ů)

Hlasuji pro.

Aktualizováno uživatelem Ondřej Chrást před 9 měsíc(ů)

Pro

Aktualizováno uživatelem Ondřej Melena před 9 měsíc(ů)

PRO

Aktualizováno uživatelem Jiří Belšán před 9 měsíc(ů)

  • % Hotovo změněn z 0 na 100
  • Stav změněn z Nový na Dokončen

PRO 3
PROTI 0
ZDRŽEL/A SE 0
Zřízení záměru bylo schváleno.

Aktualizováno uživatelem Jiří Belšán před 6 měsíc(ů)

  • Rodičovský úkol nastaven na #43338

Také k dispozici: Atom PDF